Ionuț Simionca: Cer autorităților române să acționeze cu fermitate pentru limitarea răspândirii coronavirusului și pentru protecția românilor

Deputatul PMP Ionuț Simionca cere autorităților române să acționeze cu fermitate pentru limitarea răspândirii coronavirusului și pentru protecția românilor, oriunde s-ar afla ei. Totodată, parlamentarul bistrițean spune că românii din Italia au tot dreptul să vină acasă, unde riscul de de expunere la coronavirus este mai mic.

 

 

Într-o declarație politică susținută marți de la tribuna Parlamentului, deputatul bistrițean Ionuț Simionca și-a exprimat solidaritatea față de bistrițenii plecați la muncă în Italia, unde multe localități sunt sub carantină din cauza epidemiei de coronavirus.

Îmi exprim toată solidaritatea față de bistrițenii plecați de acasă la muncă în Italia, prinși, fără voia lor, în capcana epidemiei de coronavirus care a dus la pierderea de vieți omenești și la punerea sub carantină a mai multor orașe.
Nimic nu mă bucură mai mult, în aceste zile, decât să aud la știri că nu există victime sau suspecți printre români – nici în Nordul Italiei și nici acasă, în țară„, a spus parlamentarul bistrițean.

De interes:  Avertismentul lui Alexandru Rafila: România e pe primul loc în Uniunea Europeană la incidența cumulată a virusului

Totodată, acesta a solicitat autorităților române să ia măsuri ferme pentru limitarea răspândirii virusului, dar și pentru protejarea românilor, indiferent unde se află aceștia.

Pericolul însă nu a trecut, motiv pentru care cer autorităților române să acționeze cu fermitate pentru limitarea răspândirii coronavirusului și pentru protecția românilor, oriunde s-ar afla ei.

În opinia mea, românii din Italia au tot dreptul să vină acasă, unde riscul de de expunere la coronavirus este mai mic.
Vă asigur că niciunul dintre românii plecați la muncă în străinătate pentru a aduce bunăstare familiilor lor din țară nu ar vrea să își îmbolnăvească mama, soția sau copiii din România” a spus Simionca.

Potrivit acestuia, statul român trebuie să intre în dialog cu aceștia și să le ofere informații și să impună reguli la intrarea în țară, astfel încât extinderea epidemiei să nu fie posibilă.

Nu în ultimul rând, sunt necesare și unele măsuri active de sprijin, cum ar fi distribuirea de măști de protecție, pe care oamenii nu și le mai pot procura din farmacii sau din alte magazine specializate„, a mai adăugat Ionuț Simionca.

De interes:  Randi a lansat o nouă melodie sensibilă, intitulată „Inimi” | Official Video – Banat FM

La finalul declarației sale politice, deputatul PMP a făcut un apel la calm și la solidaritate față de bistrițenii din Italia.

În fața acestei situații grave, este un bun moment în care ar trebui să ne unim cu toții eforturile pentru liniștirea populației! Pericolul este real, dar teama nu rezolvă problema, ci o înrăutățește! Dragi bistrițeni din Italia, sunt sigur că, împreună, vom trece și peste acest necaz„, a spus Simionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.