Întrebări fără răspuns în cazul blocului morții de la Timișoara

La Timișoara continuă verificările în cazul tragediei din blocul unde, după deratizare, au murit doi copii și o femeie și zeci de locatari au ajuns la spital.

Abia acum s-a descoperit că firma care a executat operațiunea de deratizare ar putea să nu fie în legalitate, pentru că și-a schimbat sediul social față de cel declarat în momentul obținerii avizelor de funcționare.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș nu au putut da detalii despre lipsa controalelor la firma respectivă, cu toate că, după cum este legislația actuală, această Direcție este informată în privința înființării firmelor din acest domeniu de activitate, deplasându-se la sediul acestora pentru a verifica și pentru a asigura bună funcționare a spațiului respectiv și faptul că sănătatea publică nu este pusă în pericol.

În plus, nici cei de la Direcția de Sănătate Publică, nici cei de la Direcția Sanitar Veterinară Timiș nu pot preciza cu exactitate dacă firma Bistim Dera SRL avea autorizaţie să folosească substanţa toxică sau ce instituţie ar fi trebuit să elibereze avizul pentru folosirea ei.

De interes:  Cifre care ne dau fiori: crește mult numărul celor infectați cu coronavirus. 555 de cazuri în doar 24 de ore

Există și informații, încă neconfirmate oficial, conform cărora substanțele toxice folosite ar fi fost cumpărate de pe piața neagră, iar în acest caz nu se mai pune problema autorizării tranzacției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.