Intâlnire cu primarii – Realitatea de Timiș

Primarii din Timiș au fost convocați la Prefectură, la o întâlnire în cadrul căreia s-au luat în discuție mai multe subiecte de actualitate, printre care pesta porcină, dar și identificarea de locații în cazul în care va fi nevoie, pentru carantină din cauza coronavirusului.

Prima temă abordată s-a referit la pesta porcină africană, confirmată în localitatea Bucovăț,  și la măsurile de prevenție  care se impun  a fi luate in fiecare localitate din județul Timiș, măsuri care se referă la interzicerea circulației libere a suinelor în afara gospodăriei, interzicerea achiziționării de animale și produse provenite de la acestea de la persoane neautorizate și fără documente sanitare-veterinare, intensificarea controalelor rutiere în vederea descurajării comerțului ilegal cu porcine și produse provenite de la acestea, interzicerea creșterii suinelor neidentificate, respectiv interzicerea creșterii suinelor la stâne, cantoane, societăți agricole, alte clădiri dezafectate. S-a făcut precizarea ca orice suspiciune de boală sau mortalitate la porcine să fie anunțată imediat medicului veterinar și DSVSA.

De interes:  Pelerinii sunt invitați la mănăstirea Sfântul Ilie de la Izvor – Banat FM

Un alt punct al întâlnirii s-a referit la modul de comunicare al actelor administrative (hotărâri de consilii locale, dispoziții de primar) către Instituția Prefectului, făcându-se precizarea că nu se vor mai admite întârzieri de luni de zile. În acest sens, pentru secretarul unității administrative care nu va comunica documentele în termenul prevăzut de lege se va sesiza comisia de disciplină a secretarilor.

Următorul punct al întâlnirii s-a referit la siguranța în școli.  Având în vedere că încă există multe unități de învățâmânt fără niciun fel de pază (nici umană, nici video), comandantul IPJ Timiș a făcut public faptul că există prevedere legală de sancționare, iar amenzile sunt foarte mari. Și problema securității la incendiu a școlilor a fost abordată, conducerea ISU anunțând că le oferă tot sprijinul primarilor pentru rezolvarea deficiențelor pentru a putea obține autorizațiile.

Umătoarea  temă abordată s-a referit la infecția cu coronavirus, conducerea DSP Timiș solicitând sprijinul primarilor pentru identificarea mai multor  locuri de carantinare.

De interes:  Tradiţii, obiceiuri și superstiții de Sfântul Ștefan. Ce nu ai voie să faci pe 27 decembrie

Alte teme puse în discuție s-au referit la cadastarea localităților și la recensământul agricol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.