Infuzie nouă în economia cărășană


Tot mai mulți tineri antreprenori se arată interesați de programul Start-up nation. În Caraș-Severin numărul beneficiareilor a crescut cu 25% în 2019. Aproape 90 de contracte au fost semnate astăzi la sediul Camerei de comerț și industrie Caraș-Severin de către reprezentanții Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.
Camera de comerț și industrie caraș-Severin a găzduit semnarea contractelor dintre beneficiarii schemei de minimis strat-up nation și Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii. Comparativ cu anul trecut numărul aplicanților a crecut cu 25%, iar domeniile în care cărășenii doresc să ăși deschidă sau să ăși extindă afacere sunt variate: de la producție la cabinete medicale.
Anul acesta vom semna 89 de contracte, față de 61 câte am avut anul trecut. Este o creștere destul de importantă. La acest număr, însă, se vor mai adăuga, cu siguranță, alte câteva contracte, pentru că încă nu s-au dat toate răspunsurile la contestații. Și sunt câteva proiecte contestate inclusiv din Caraș-Severin. Punctaj maxim s-a acordat activităților de producție și celordin zona serviciilor, însă nu toți au mers pe aceste domenii. Printre solicitări s-au regăsit firmele de construcțiile, firme de producție a pâinii, firme de confecții, activități foto-video, cabinete medicale, o plajă extrem de diversificată, ceea ce înseamnă o infuzie nouă în economia locală. ”, a declarat, director la Agenția pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor Timișoara, Adrian Pășcuță.
Programul se adresează firmelor înființate după data de 01.02.2017, iar finanțarea nerambursabilă se poate ridica până la suma de 200.000 lei. Prin intermediul acestui program de finanțare se pot achiziționa echipamente și utilaje specifice domeniului de activitate, se pot achita chiriile lunare, se pot plăti salariile viitorilor angajați, se pot achiziționa elemente de mobilier, case de marcat, echipamente IT, sisteme de monitorizare, autoturisme și autovehicule comerciale.

De interes:  Care sunt culorile, formele si dimensiunile caracteristice covoarelor ideale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.