Locale
INEDIT. Prima icoană a Maicii Domnului, pictată de Apostolul Luca, expusă la Mânăstirea Pantocrator, din Drăgănești Vlașca
Alexandra Păcuraru va participa la pelerinajul de la Mânăstirea Pantocrator, unde va fi expusă icoana Maicii Domnului. Realizatoarea emisiunii „Legile Puterii” spune că, acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de un semnal de unitate, de rugăciune, de muncă neobosită pentru a aduce stabilitate și pace între noi, în societate.
„Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de un semnal de unitate, de rugăciune, de muncă neobosită pentru a aduce stabilitate și pace între noi, in societate Mâine este o zi specială pentru noi creștinii, dar și pentru toți cei care caută un răspuns, o alinare, liniște în violenta furtuna de griji și nevoi. Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria- pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca va fi adusă în Mănăstirea Pantocrator- județul Teleorman. Aceasta va sta aici pana pe 10 mai. Tot în acest sfânt lăcaș de cult vor fi aduse și moaștele Sfântului Ierarh Luca din Crimeea. Ele vor fi aduse din Grecia de o delegație a Sfintei Mitropolii de Veria, condusă de ÎPS Pantelimon. Este un moment unic in România, moment unic pentru noi toți cei care vom fi acolo și ne vom închina Sfintei Icoane. Chipul Maicii Domnului din icoană se apropie cel mai mult de cel real, fiind unul din cele trei portrete pictate de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca la cererea Sfintei Fecioare. Nu voi merge singura, voi merge și cu colegii mei ca și dumneavoastră, cei care nu va puteți deplasa sa va puteți bucurați și trai emoțiile evenimentului”, a declarat Alexandra Păcuraru.
„Duminica a treia după Paște este una specială pentru că este dedicată sfintei Maria Magdalena, cea mai apropiată ucenică a lui Iisus, cea care s-a învrednicit să devină prima martoră a învierii Mântuitorului și împreună cu ea și celelalte sfinte femei: femei, prietene, slujitoarele lui Hristos sunt comemorate de Biserica Română. De 2.000 de ani sărbătorim aceste femei, care spre deosebire de apostolii bărbati, au avut curajul de a înfrânge mentalitatea vremii, de a învinge frica față de iudei, față de soldații romani, și a merge la mormântul lui Iisus. Drept pentru care, dragostea lor a fost răsplătită și au devenit primele martore ale învierii Mântuitorului.
Anul acesta avem bucuria nețărmurită de a aduce în mijlocul credincioșilor prima icoadă a Maicii Domnului, pictată de cel de-al treilea evanghelist, Apostolul Luca. Izvoarele culturale spun că Maica Domnului exact așa arată, cum este ea pictată pe această icoană”, a declarat părintele Sebastian Serdaru, starețul Mânăstirii Pantocrator, în emisiunea „Legile Puterii”.
Locale
Americanii vor să cumpere TikTok
Cu doar 10 zile înainte ca interdicția americană asupra TikTok să intre în vigoare, grupul de susținere a internetului Project Liberty al omului de afaceri Frank McCourt a anunțat joi că a înaintat o propunere de cumpărare a site-ului de socializare de la compania chineză de tehnologie ByteDance.
Project Liberty și partenerii săi, cunoscuți sub numele de „The People’s Bid for TikTok”, ar restructura aplicația pentru a exista pe o platformă deținută de americani și pentru a prioritiza siguranța digitală a utilizatorilor, se arată într-o declarație a proiectului, conform CNBC.
„Am înaintat o propunere către ByteDance pentru a realiza viziunea Project Liberty pentru o TikTok reimaginată – una construită pe o stivă tehnologică de origine americană care pune oamenii pe primul loc”, a declarat McCourt, fondatorul Project Liberty, în declarație. „Prin menținerea în viață a platformei fără a se baza pe algoritmul TikTok actual și prin evitarea unei interdicții, milioane de americani pot continua să se bucure de platformă.”
Un purtător de cuvânt al Project Liberty a declarat că grupul nu dezvăluie termenii financiari ai ofertei, dar a confirmat că ByteDance a primit propunerea.
Curtea Supremă va audia vineri argumentele orale privind interdicția, care a fost promulgată de președintele Joe Biden în aprilie anul trecut. ByteDance a refuzat în mod repetat să vândă TikTok și a contestat legislația pe baza Primului Amendament.
Cazul a trecut prin sistemul judiciar. Cel mai recent, Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul Districtului Columbia s-a pronunțat în favoarea legii la 6 decembrie, scriind că justificările de securitate națională ale guvernului pentru interdicție au fost suficient de convingătoare.
Într-un dosar depus la tribunal la 9 decembrie, TikTok a declarat că interdicția ar costa micile întreprinderi și creatorii de rețele sociale din SUA 1,3 miliarde de dolari în venituri și câștiguri într-o singură lună și că peste 7 milioane de utilizatori americani fac afaceri pe TikTok.
Interdicția, cunoscută sub numele de Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act, interzice distribuirea și întreținerea aplicației atât timp cât aceasta se află sub proprietate chineză.
People’s Bid for TikTok vizează migrarea TikTok către o platformă open-source care să permită utilizatorilor un control mai mare asupra datelor lor, ca parte a misiunii Project Liberty de a construi un internet cu mai multă putere pentru utilizatori.
Inițiativa are ca parteneri grupul bancar de investiții Guggenheim Securities și firma de avocatură Kirkland & Ellis. Printre susținătorii săi se numără susținători ai siguranței digitale, investitorul Kevin O’Leary și inventatorul World Wide Web, Tim Berners-Lee.
Locale
Vom putea personaliza fotografiile și mesajele
WhatsApp lansează noi funcții creative care transformă modul în care utilizatorii pot personaliza fotografiile și mesajele. Meta, compania care deține aplicația, a anunțat trei actualizări majore pentru început de 2025, informează Mediafax.
Prima noutate este folosirea realității augmentate (AR) pentru editarea fotografiilor și videoclipurilor. Utilizatorii pot acum să corecteze imperfecțiunile faciale, să adauge machiaj virtual sau să insereze elemente decorative direct în aplicație.
A doua funcție permite crearea de stickere personalizate din selfie-uri. Procesul este simplu: utilizatorul accesează meniul de stickere, apasă pe „Creați”, face un selfie, iar stickerul rezultat poate fi salvat și trimis contactelor. În plus, pachetele de stickere pot fi acum distribuite direct în conversații.
A treia actualizare simplifică modul în care reacționăm la mesaje. În loc să ținem apăsat pe un mesaj pentru a afișa bara de emoji, acum este suficient să dăm dublu-click. Deși pare o schimbare minoră, economisește timp pentru utilizatorii activi.
Aceste noi funcții se adaugă altor actualizări recente, precum scanarea documentelor, crearea de ciorne pentru mesaje și transcrierea automată a mesajelor vocale în text, notează TF1.
Locale
Concedierile se fac ca statul să fie mai eficient
Raluca Turcan intervine în scandalul concedierilor de la Senat. Turcan îl apără pe Ilie Bolojan și spune că acesta vrea un stat mai eficient.
Deputatul PNL Raluca Turcan, fost ministru al Culturii, afirmă joi că lupta pe care preşedintele Senatului, liderul PNL Ilie Bolojan o duce pentru reducerea cheltuielilor statului nu este împotriva oamenilor din sistemul public, ci pentru ca statul să fie mai eficient, economia privată să funcţioneze pentru a duce greul şi angajaţii din mediul privat să aibă locuri de muncă şi să fie plătite mai bine.
”Lupta pe care Ilie Bolojan o duce pentru reducerea cheltuielilor statului nu este împotriva oamenilor din sistemul public, ci pentru ca statul să fie mai eficient, economia privată să funcţioneze pentru a duce greul şi angajaţii din mediul privat să aibă locuri de muncă, iar acestea să fie mai bine plătite”, spune Turcan într-o postare pe Facebook.
Ea arată că, în decembrie 2024, la stat aveam 1,3 milioane de angajaţi şi eram pe locul 4 în Uniunea Europeană în privinţa cheltuielilor cu angajaţii din sistemul bugetar, cu o alocare de 21,7% din buget.
”Pe de altă parte, 4,2 milioane de oameni lucrează în mediul privat (foarte puţini vorbesc despre ei) şi circa 1,2 milioane de firme duc greul economiei. Pentru ca angajaţii din domeniul privat să aibă locuri de muncă mai bine plătite, angajatorii au nevoie de un cadru fiscal predictibil, stimulativ, astfel încât să ajungem inclusiv la o reducere a contribuţiei pe muncă”, subliniază Turcan.
Ea mai afirmă că la poza economiei româneşti, contribuţia pe muncă poate fi scăzută cu 1%, fără să fie afectat echilibrul economic, dacă se creează 100.000 de noi locuri de muncă.
”Aşa ar trebui aşezată strategia economică a României inclusiv pe componenta reformei bugetare. Prin urmare, reaşezarea sistemului public este despre servicii mai bune”, menţionează Raluca Turcan, fost ministru al Culturii.
-
Localeacum 3 days
PREȘEDINTELE ARGENTINEI, JAVIER MILEI, DESPRE ANULAREA ALEGERILOR DIN ROMÂNIA: „BIROCRAȚII DE LA BRUXELLES AU INTERVENIT PENTRU CĂ NU LE-A PLĂCUT CÂȘTIGĂTORUL?”
-
Politicaacum 2 days
MAREA UNIRE A NEAMULUI, ÎN ZI DE MARE SĂRBĂTOARE. CĂLIN GEORGESCU VA FI ALĂTURI DE POPORUL ROMÂN: MII DE OAMENI, DIN NOU ÎN STRADĂ
-
Externeacum 3 days
Trump va susține un discurs la Forumul Economic Mondial de la Davos, temele fiind încă neclare
-
Localeacum 3 days
MII DE OAMENI PREGĂTIȚI SĂ PROTESTEZE DE ZIUA MICII UNIRI ÎMPOTRIVA SĂRĂCIEI ȘI MĂSURILOR GUVERNULUI
-
Ce trebuie sa stiiacum 2 days
Somnul tău merită ce e mai bun: perne cu puf de gâscă pentru confortul tău
-
Ce trebuie sa stiiacum 2 days
Te gândești la un refresh al locuinței la început de an? Iată câteva idei pentru inspirație
-
Ce trebuie sa stiiacum 2 days
În 2024, O.B.A Different by Luxury a finalizat trei proiecte rezidențiale și a început lucrările la alte două. Bogdan Alexandru Onea: „Privim cu optimism oportunitățile oferite de acest an”
-
Ce trebuie sa stiiacum 2 days
Apa împrăștiată în baie, cauza a 5 cele mai comune accidente