După premiera din luna iunie a acestui an la Muzeul Țăranului Român, proiecția „Oamenii Dreptății. În dialog cu Liana Alexandru” ajunge la Reșița, publicul cărășean având ocazia să afle încotro se-ndreaptă justiția din România, dar și cât de importantă este echidistanța pentru tinerii care, prin profesia lor, militează pentru dreptate.

Locuitorii din orașul reședință a județului Caraș-Severin sunt așteptați miercuri, 30 octombrie, în locația Time Coffee & Snacks, începând cu ora 19.30, să se cunoască timp de 55 de minute (durata peliculei) cu protagoniștii care fac parte din noua generație menită să facă dreptate în România, ocazia perfectă a privitorilor de a descoperi atât cum gândesc, cât mai ales cine sunt justițiarii dincolo de sălile de tribunal.

Prin intermediul proiecției „Oamenii Dreptății”, regizorul Monica Lăzurean Gorgan aduce în fața publicului larg un număr de 13 profesioniști în drept (judecători, procurori, avocați, un notar și un ofițer de poliție – membri ai comunității Lideri pentru Justiție). Prin intermediul subiectelor atinse de Liana Alexandru, aceștia dezvăluie cum și-au ales profesia, cum arată o zi din viața lor personală și profesională, ce cazuri concrete le-au marcat cariera de până acum, care le sunt fundamentele morale și etice în procesul de luare a deciziilor, ce cred despre empatie, dreptate și adevăr, cum privesc schimbările legislative și presiunile asupra sistemului de justiție.

De interes:  Cum intretii si exploatezi un put forat? Sfaturi de la experti!

Finalul peliculei va fi urmat de o discuție deschisă la care vor participa avocați și procurori atât din Reșița, cât și din capitala Banatului.

Filmul „Oamenii Dreptății” s-a născut din dorința de transparență și de a aduce justiția mai aproape de cetățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.