Incontinența urinară este o afecțiune care afectează o mare proporție de vârstnici, din păcate. Odată cu îmbătrânirea, funcțiile organismului sunt afectate și astfel gradul de independență al seniorilor poate scădea considerabil. Află din articolul nostru cum poți să oferi cea mai bună îngrijire vârstnicilor care suferă de această afecțiune. 

 

Ce este incontinența urinară?

Pe scurt, incontinența urinară este reprezentată de incapacitatea de a-ți mai controla vezica urinară. Funcția renală suferă modificări odată cu înaintea în vârstă, însă această afecțiune poate apărea chiar și în etape timpurii ale vieții. Printre cauzele incontinenței urinare se enumeră consumul excesiv de alcool, zahăr, alimente picante sau chiar citrice. De asemenea, excesul de vitamina C sau infecțiile tractului urinar pot conduce la instalarea afecțiunii în organism. 

 

Cum poți îngriji vârstnicii care suferă de incontinență urinară?

Deoarece această afecțiune poate aduce cu sine sentimentul de rușine sau chiar dorința de izolare față de membrii familiei, este important să-i oferi seniorului drag din viața ta grija de care are nevoie pentru a menține simptomele incontinenței urinare sub control. Iată câteva recomandări:

 

De interes:  Vrei ca plantele tale să capteze privirile tuturor? Top 5 lucruri de nelipsit din grădina ta

1. Achiziționează produsele de care are nevoie

Scutecele pentru adulți reprezintă o mare ajutor când vine vorba despre îngrijirea vârstnicilor care suferă de incontinență urinară. Acestea pot fi utilizate atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, astfel încât senzația de disconfort să fie ameliorată considerabil, iar riscul de scurgeri să fie minim.  

Cu toate acestea, dacă este vorba despre un senior care suferă și de alte afecțiuni, îți recomandăm să iei în calcul și cazarea acestuia într-un cămin privat de bătrâni, care oferă condiții de lux și unde toți rezidenții se bucură de atenția constantă a personalului specializat.  

 

2. Asigură-te că urmează o alimentație sănătoasă

Alimentația este un aspect extrem de important când vine vorba despre păstrarea sănătății vârstnicilor și menținerea simptomelor existente sub control. Asigură-te că vârstnicul se hidratează suficient de bine, iar dieta sa este bogată în vitamine și nutrienți naturali.  

Dacă acesta suferă deja de probleme cu greutatea, recomandarea este să mergeți împreună la un nutriționist, care-i poate oferi un meniu zilnic personalizat. Aceasta este o altă facilitate garantată în cadrul unui cămin de bătrâni premium, unde seniorul se va afla sub atenta monitorizare a membrilor din echipă.  

 

De interes:  Informatii utile despre cadastru

3. Încurajează efectuarea exercițiilor fizice

S-a demonstrat că exercițiile fizice de tip Kegel joacă un rol important în combaterea incontinenței urinare, la fel precum gimnastica acvatică. Dacă acest tip de activitate nu face parte din programul zilnic al seniorului drag din viața ta, adu-i în vedere faptul că încordarea mușchilor pelvieni cu regularitate va aduce un imens aport în starea sa de bine generală. 

Cu toate acestea, disconfortul cauzat de existența afecțiunii poate fi minimizat dacă astfel de exerciții sunt efectuate într-un grup sau alături de un specialist. Un mediu potrivit în care efectuarea exercițiilor fizice este încurajată și chiar pusă în aplicare îl reprezintă căminele private pentru bătrâni. 

Ține cont de recomandările noastre și asigură-i vârstnicului din viața ta un mediu plăcut de trai, în care toate nevoile sale sunt îndeplinite, iar incontinența urinară de care suferă nu reprezintă o corvoadă pentru cei din jur.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.