Încercare de intimidare la adresa acționarului majoritar Realitatea PLUS. Dovada VIDEO: cine sunt protestatarii?

Însă acum vine surpriza: Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă arată că indivizii au fost aduși de mașini ale televiziunii lui Sebastian Ghiță. Asocierea cu lumea interlopă este menită să creeze un act de intimidare. Autoritățile competente au fost sesizate și trebuie să dea un răspuns urgent! 

Avocat: Acțiunea este un act de intimidare, e o încălcare flagrantă a legii

Avocatul Ioan Georgescu a comentat, la Realitatea PLUS, în ce categorie de infracțiuni se încadrează acest proces regizat.

„Este un act de intimidare. Consider că este o încălcare flagrantă a legii. Mie mi se pare că avem de-a face cu presiuni asupra Justiției. Este o faptă prevăzută în Codul penal, intră în categoria infracțiunilor contra Justiției și care este pedepsită cu închisoarea. 

Consider că acele pancarte nu spune despre acest protest că ar fi unul spontan, ci unul neautorizat, pentru că Legea 60/1991 spune clar care sunt condițiile ce trebuie respectate la organizarea unui astfel de protest. Mi se pare jenant ce se întâmplă. 

De interes:  Cum alegi hoverboard-ul potrivit pentru vârsta copilului tău

În primul rând mi se pare jenant din punctul de vedere al Legii penale. Adică, o televiziune organizează un protest în fața casei patronului unei alte televiziuni pentru a intimida, pentru a pune presiune pe Justiție? Mi se pare grav ce se întâmplă”, a declarat avocatul Ioan Georgescu, la Realitatea PLUS.

Avocat: Interlopii pot fi sancționați contravențional și penal, pentru presiune asupra Justiției

„Interlopii care au participat la această manifestație pot fi sancționați o dată contravențional, pentru încălcarea Legii 60/1991, și apoi penal, pentru încălcarea Codului penal pentru presiune asupra Justiției, iar persoanele care i-au pus acolo trebuie cercetate în calitate de instigatori. Pentru că Codul penal prevede și instigarea, și complicitatea, ca intrând în categoria participației penale.

Mie mi se pare că, dacă se va confirma că au fost trimiși acolo de anumite persoane, au fost manevrați practic. Acele persoane pot răspunde în calitate de instigatori la infracțiunea de presiune asupra Justiției”, a precizat avocatul I. Georgescu. 

Avocat: Dacă organele de urmărire penală i-ar identifica, vor spune și cine i-a trimis și cu cât i-a plătit… O televiziune al cărei patron este fugit din țară

„Sunt sigur că dacă organele de urmărire penală i-ar identifica și i-ar audia, cu siguranță că vor spune și cine i-a trimis acolo și cu cât i-a plătit și așa mai departe. 

De interes:  Bilanț coronavirus: 3.852 de cazuri noi și 195 de decese. Vezi situația pe fiecare județ

Însă mi se pare jenant să te dedai la așa ceva… O televiziune al cărei patron este fugit din țară. Tocmai, pentru că se ascunde de Justiție, să trimiți niște indivizi de genul ăsta, care probabil au rămas fără job acum, de când cu pandemia și nu se mai pot manifesta pe stadioanele de fotbal. Se trimit în fața porții unui om ca sa protesteze pentru ce? Pentu că habar n-au dacă sunt luați la bani mărunți. Habar n-au pentru ce”, a spus avocatul Georgescu despre interlopii adunați la așa-zisul protest.

Avocat: Este o practică nouă. Se încearcă în formă continuată, să se pună presiune asupra justiției

Trimiterea unor interlopi la asemenea acțiuni „este o practică nouă, eu nu am mai auzit de așa ceva, poate sunt eu în urmă cu știrile, dar mi se pare strigător la cer ce se întâmplă”, a menționat avocatul Ioan Georgescu. 

„Eu am mai auzit la acest post de televiziune, la România TV, astfel de afirmații, că dosarul penal dureaza foarte mult timp, că judecătorul este controversat, și, încă de atunci am sesizat faptul că se încearcă realmente, și în formă continuată, să se pună presiune asupra justiției.

De interes:  Ludovic Orban: Sunt categoric împotriva înțelegerii cu PSD, pe față, pe spate! Nu poți pune alături două partide antinomice, e o solutie catastrofală!

Legea prevede închisoare pentru astfel de acțiuni”, a mai declarat avocatul Ioan Georgescu, luni dimineață, la Realitatea PLUS.

Despre participanții la acest așa-zis protest, Ioan Georgescu spune că „așa își câștigă existenta. Mi se pare ca fapta mai grava apartine instigatorilor. (…) Nu  le-am văzut (pancartele – n.red). 
De-a lungul termenelor, în sala de judecată nu am văzut o persoană străină de acest dosar. Au fost informati, evident”. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.