Incendii devastatoare în Croația. Zeci de case au fost distruse de flăcări – FOTO&VIDEO

Trei incendii de vegetație au izbucnit în Croația. Flăcările sunt greu de controlat în Zadar și Sibenik.Incendiile de vegetație, care se extind din cauza vântului puternic, au izbucnit la începutul acestei săptămâni. Primele zone afectate au fost Zadar și Sibenik. Aproximativ 20 de case au ars, au comunicat autoritățile, scrie Reuters.

„Aproximativ 20 de case au fost incendiate”, a declarat Darko Dukic, comandantul Detașamentului de Pompieri din județul Sibenik-Knin, pentru televiziunea națională RTL.

Mai mulți localnici au evacuat, iar 150 de pompieri sting incendiul la fața locului.

Ministerul Apărării a anunțat că trimite 52 de soldați în Sibenik-Knin pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Deși incendiul din Zadar nu este la fel de grav, vânturile puternice au făcut foarte dificilă stingerea acestuia, conform presei locale.

Incendii violente în Franța

Două incendii în sud-vestul Franței au ars peste 1.700 de hectare de vegetație și au dus la evacuarea a mii de turiști. Aproximativ 600 de pompieri încearcă să stingă flăcările, în timp ce din aer se intervine cu șase avioane.

De interes:  100% TU DECIZI! Emanuel Soare, din prodecan, în prefect

Autoritățile locale din Gironde, unde incendiile sunt cele mai puternice, spun că intervenția presupune resurse umane și materiale importante, potrivit Reuters.

Incendiile de vegetație fac ravagii în Portugalia

Incendiile de vegetație au făcut prăpăd și în Portugalia, pe fondul valului de căldură care a lovit țara. Mii de hectare au fost devastate, iar mai multe sate au fost evacuate.

Potrivit imaginilor transmise la posturile de televiziune, pompierii şi populaţia încercau să încetinească înaintarea flăcărilor care ameninţă localităţi din municipalităţile Leiria, Pombal, Ourem sau Alvaizere, aflate la peste 100 de kilometri la nord de Lisabona.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.