Încă o zi liberă de la stat, la finalul lunii octombrie. Cine sunt românii care vor beneficia de ea

O nouă zi liberă îi așteaptă pe români, la sfârșitul lunii octombrie. Nu toată lumea va beneficia, însă, de aceasta.

Elevii și profesorii din Capitală vor fi liberi de Sf. Dimitrie cel Nou, patronul spiritual al Bucureștiului. Este a doua zi liberă din luna octombrie pentu elevi și profesori din această luni, după Ziua Educației, celebrată pe 5 octombrie. Elevii bucureșteni încep prima vacanță a anului școlar 2023-2024 cu o zi mai devreme. 

Aceștia, ca și profesorii vor avea liber vineri, 27 octombrie de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în ultima zi de școală înainte de începerea vacanței de toamnă.

Este prima oară când ziua de 27 octombrie este prevăzută ca zi liberă în contractul colectiv de muncă la nivelul Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Contractul colectiv de muncă semnat la nivelul Inspectoratului Școlar al Municipiului București prevede că ziua de 27 octombrie este zi liberă pentru elevi și personalul din învățământ.

Potrivit Contractului colectiv de muncă unic la nivelul grupului de unităţi al ISMB, „ziua de 27 octombrie (Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou) este stabilită ca zi nelucrătoare în sistemul de învățământ de stat din municipiul București”.

De interes:  Kelemen Hunor, după ce UDMR a fost lăsat în afara guvernării: „TOTUL este în aer! La IMPUSE nu se poate lucra”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.