Succesul proiectului tău de construcții depinde de alegerea unor materiale de top, printre care se numără, desigur, și ferestrele. Achiziționarea termopanelor perfecte pentru o locuință poate fi o adevărată provocare, deoarece sunt numeroase aspecte de care ar trebui să ții cont, poate chiar mai multe decât te-ai fi așteptat. De aceea, dorim să-ți sărim în ajutor cu un scurt ghid care să-ți servească drept un mic ajutor în alegerea de geamuri termopan pentru casa sau proiectul tău.

Profilul PVC al ferestrelor

Ce poți face pentru a te asigura că ferestrele alese vor îndeplini toate standardele pe care le dorești este să verifici fiecare componentă în parte. O primă componentă este profilul PVC, care are o serie de specificații de care ar trebui să ții cont. Câțiva parametri de bază, care îți vor garanta o izolare termică superioară și, astfel, o eficiență energetică mai mare, sunt următorii:

  • adâncimea mare, peste 70 de milimetri;
  • 3 garnituri de izolare instalate pe tocul ferestrei;
  • 6 camere la interior;
  • prezența unor armături realizate din oțel premium, cu o grosime de 1.5-2 milimetri.

Sticla pentru geamuri termopan

Sticla este următorul element constitutiv al unei ferestre, iar tipul ales poate face diferența. Varianta clasică este cea a sticlei Float, transparentă, care asigură o luminozitate sporită și o bună izolare termică. Dacă dorești să sporești aceste proprietăți, poți alege fie sticla cu emisivitate redusă (Low-E), fie cea cu control solar, care sunt tratate cu oxizi metalici ce îi îmbunătățesc capacitățile de izolare. Dacă vrei mai multă siguranță și să limitezi riscul de rănire în cazul spargerilor, atunci ar trebui să alegi sticla de siguranță sau laminată, pe care a fost aplicat un film special care reține cioburile dacă sticla se fisurează.

De interes:  Din spitalul din Caransebeș lipsesc medicamente de o importanță vitală! Din 9.000 de pacienți, doar 16 reclamă că li s-a cerut șpagă!

Când vine vorba de sticla pentru geamuri termopan, ai și varianta de a alege câte straturi de sticlă ar trebui să aibă pachetul de geam. Varianta tradițională este cea a ferestrelor duble, cu două rânduri de sticlă. Însă, pentru a spori confortul termic și a contribui și la un consum mai scăzut de energie, îți recomandăm ferestrele tripan, cu trei rânduri de sticlă.

Sistemul de feronerie

Următoarea componentă a ferestrelor este sistemul de feronerie. Asigură-te că acesta este realizat din oțel de bună calitate, care să fie cât mai rezistent. Optează pentru variante multiple de deschidere, precum cea în patru trepte, care îți garantează o aerisire controlată, astfel încât să poți alege fluxul de aer pe care îl dorești în interior. Ai și varianta ferestrelor 3D, cu deschidere perimetrală pe 6 milimetri, care permit ventilația optimă fără ca zgomotul puternic să pătrundă din exterior și fără să se vadă că fereastra este deschisă. Feroneria de calitate ar trebui să permită și închiderea etanșă și ar putea să îți ofere și sisteme avansate de blocare.

De interes:  Accident grav pe DN 6

Dimensiunea și designul

Regula principală când te decizi asupra dimensiunii ferestrelor este, desigur, arhitectura clădirii, dar nu uita să iei în considerare și poziționarea acestora. În funcție de gradul de luminozitate dorit, poți alege diferite mărimi pentru acestea. Dacă vorbim despre ferestre orientate către sud, aportul suplimentar de lumină solară te-ar putea ajuta cu încălzirea pasivă, însă vara ai putea avea de-a face cu o supraîncălzire a camerelor. Așadar, ferestrele mari ar trebui dotate cu sticlă cu control solar.

Când vine vorba despre designul și culoarea ferestrelor, ia în considerare finisajele clădirii. Poți alege și alte culori pentru ramele PVC în afară de nuanța standard de alb. Există și varianta de a alege geamuri bicolor, la care rama are culori diferite la interior și la exterior, astfel încât totul să fie în armonie.

Importanța alegerii furnizorului potrivit

Un furnizor de încredere te poate ajuta să alegi cele mai bune ferestre pentru tine, astfel încât să realizezi lucrări de construcție durabile, conform nevoilor tale. Acesta îți poate oferi produse de calitate, care dețin certificări în acest sens, și îți poate pune la dispoziție prețuri corecte, care să te avantajeze și care să reflecte exact dotările pe care le primești. Nu în ultimul rând, un furnizor de top îți oferă și livrare rapidă.

De interes:  Accident în Triaj! O mașină s-a răsturnat și a ajuns în peretele de pe marginea drumului

Alegerea geamurilor termopan poate părea o sarcină complicată, dar ghidul nostru pentru cumpărători te va sfătui cu privire la toate lucrurile la care trebuie să fii atent. Nu ezita să colaborezi cu un furnizor de top, care poate la rândul său să-ți ofere sfaturi prețioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.