Focar de pestă porcină – Realitatea de Timiș

Existența unui focar de pestă porcină în localitatea Bucovăț, situată aproape de Timișoara, a fost confirmată de analizele făcute de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală din București. 

Toți cei 56 de porci din gospodăria unde s-a semnalat boala au fost uciși și incinerați, locul a fost dezinfectat, iar în zonă sunt forțe ale poliției și jandarmeriei.

În zona de protecție sunt cuprinse localitățile Bucovăț, Bazoșu Nou și Remetea Mare, iar în zona de supraveghere Giarmata, Ianova, Izvin, Bazoșul Vechi, Dragșina, Moșnița Veche, Moșnița Nouă, Albina, Urseni, Chișoda, Rudicica, zona de est a municipiului Timișoara.

Echipele DSVSA Timiș care nu au intrat în focarul de boală vor proceda, în perioada imediat următoare, la verificarea fiecărei gospodării cu porcine din aceste localități, începând cu cele din zona de protecție, Vor fi efectuate examene clinice la toate porcinele din aceste gospodării, iar în situația constatării unor eventuale semne de boală vor fi recoltate imediat probe biologice, care vor fi analizate în laboratoarele de biologie moleculară ale DSVSA Timiș și, respectiv, IDSA București. Poliția menține, în continuare, restricțiile de control și circulație în zonă.

De interes:  Saf

La nivel național, potrivit ultimelor date ale ANSVSA, 241 de localități din 25 de județe sunt afectate de pesta porcină africană, existând 532 de focare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.