Problema societății de termoficare Colterm, nevoită să plătească o amendă de 21 de milioane de euro, a fost abordată astăzi de premierul Florin Cîțu, prezent la Timișoara.

Premierul a declarat că Primăria Timişoarei este una dintre cele mai bine finanţate din România şi că autoritatea locală are posibilitatea să se împrumute, în baza unei ordonanţe de urgenţă.

“Să ştiţi că Primăria Timişoarei este una dintre cele mai bine finanţate primării din România. A primit, prin Anexa 7.03, cred că 28 de milioane de lei, primeşte lunar din IVG, din venitul global, aproape 45 de milioane de lei. La momentul în care mă uitam eu erau vreo 19 milioane de lei în cont. Problema a fost aici că acea cerere a venit prea târziu, şi aici m-aş întreba de ce? Pentru că aceste certificate verzi se cumpără, ştii că ai nevoie, trebuie să le cumperi şi le cumperi din timp. Şi întrebarea este de ce a venit aşa târziu. Cererea a venit în momentul în care se emitea acea amendă – nu ştiu dacă domnul preşedinte (al CJ Timiş, Alin Nica, n.r.) ştia exact care sunt etapele – poate de aceea a şi postat – sau dacă ştia care este situaţia financiară a Primăriei”, a arătat Cîţu.

De interes:  Coronavirus: cursuri suspendate într-o școală din Timiș, pentru restul se va lua o decizie ulterioară

Pe de altă parte, Florin Cîţu a declarat că “e un moment bun de reformă”, adăugând că în cazul Constanţei certificatele verzi au fost plătite la nivel local.

Colterm trebuie să plătească o amendă de 21.000.000 de euro, pentru că nu a achiziţionat până la 30 aprilie certificatele verzi pentru poluarea produsă anul trecut.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.