Realitatea Plus a intrat în posesia unor informații explozive despre traseul milioanelor de euro cheltuiți de Sebastian Ghiță în campania lui Victor Ponta. În urma unui raport ANAF de 500 de pagini obținut de jurnaliștii noștri, în redacție au ajuns toate datele care îl îngroapă pe milionarul fugar. Ghiță s-a folosit de o firmă din Ploiești prin care au fost rulate milioane de euro. O mare parte dintre contractele încheiate de Federal Media Partner au fost semnate tot cu firme controlate de Ghiță sau de apropiații săi. Neregulile descoperite de inspectorii ANAF sunt extrem de grave.

Societatea FEDERAL MEDIA PARTNER, condusă de un apropiat al lui Sebastian Ghiță, a încheiat în perioada mai-noiembrie 2014, 36 de contracte cu societatea AFFICHAGE ROMÂNIA, în valoare de aproape 765 de mii de euro. Compania i-a asigurat fostului premier Victor Ponta, în campania pentru alegerile prezidenţiale, expunerea electorală pe panourile sale din Bucureşti şi din ţară. În timp ce unele facturi încheiate între Federal și Affichage au fost pentru închirierea panourilor publicitare, altele au asigurat decorarea, întreținerea, iluminarea și supravegherea lor.

De interes:  Festivalul „Lumea povestilor” continuă o serie de surprize pentru cei mici și pentru cei mari – BANAT FM

Federal a plătit însă doar jumătate din facturi, deși produsele sau serviciile le-au fost livrate integral. Anul trecut, când ANAF a realizat controlul, firma se afla în insolvență. Inspectorii au descoperit mai multe nereguli legate de aceste societăți și nu numai.

,,Din valoarea totală a facturilor emise de către societatea AFFICHAGE ROMANIA SRL, în cuantum de peste 3.300.000 de lei și înregistrate în contabilitatea societății FEDERAL MEDIA PARTNER SRL, s-a constatat că aceasta din urmă e emis către Alianța Electorală PSD-UNPR_PC o factură de peste 1.500.000 de lei, care se referă la închirierea și producția de panouri naționale, în cantitate de 1.400 bucăți”, se arată în raport.

Rămâne însă o diferența de plată de peste 1.800.000 de lei, au sesizat inspectorii ANAF. Concluziile sunt însă clare, firma din Ploiești a făcut evaziune fiscală. Ba mai mult, nici n-a emis facturile către alianța PSD-UNPR-PC.

,,Considerăm faptul că societatea FEDERAL MEDIA PARTNER SRL avea obligativitatea legală de a emite facturi către beneficiarul final al acestor servicii, respectiv către entitățile politice și, implicit, de a înregistra venituri impozabile și de a colecta Taxa pe valoare adăugată. Astfel, rezultă că suma de 1.466.920,80 lei reprezintă venituri neevidențiate în actele contabile și nedeclarate la organul fiscal, iar TVA aferentă în sumă de 352.060,99 lei nu a fost colectată și nu a fost declarată organului fiscal competent”, au atras atenția inspectorii.

De interes:  Primăria Reșița anunță licitație pentru concesionare loc de casă

În 2014, Liviu Uruc, considerat la rândul său un apropiat al deputatului fugar Sebastian Ghiță, deţinea 60% din Affichage România, care era a doua mare companie naţională de panotaj. Uruc este prieten din copilărie și cu Alexandru Iacobescu, pe care deutatul fugar l-ar fi împrumutat, potrivit declaraţiei sale de avere, cu peste 90 de milioane de euro şi 4 milioane de dolari.

În fiecare zi, Realitatea PLUS va prezenta sumele de bani din marea evaziune executată de Sebastian Ghiță, cine au fost complicii care au stat la masa ilegalităților și care s-au îmbogățit pe spatele românilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.