Publicul Festivalului Medieval al Castelului Huniade (FMCH), care se va desfăşura în perioada 22-24 iulie, în Timişoara, este invitat să participe la un inedit concurs de costume de inspiraţie istorică şi bal mascat, cele mai inspirate creaţii de costume şi măşti fiind premiate cu o armă făurită de un făurar timişorean, după caracteristicile unei piese originale descoperite de arheologi.

Festivalurile medievale aduc întotdeauna scene de luptă, înfruntări între războinici, lupte reale după reguli bine stabilite sau recreeri ale marilor bătălii medievale. Aceste momente vor fi completate, la FMCH 2022, de un turnir cavaleresc cu lănci, organizat după regulile medievale ale înfruntărilor de acest gen – călare, în armură completă în arena de turnir, izbindu-se cu lăncile în plin galop. Timişoara intră, astfel, pe lista foarte scurtă a oraşelor cu festival medieval care organizează o astfel de competiţie, a transmis, miercuri, AGERPRES, organizatorul evenimentului, Muzeul Naţional al Banatului (MNB).

Programul bogat în spectacole şi momente de reconstituire istorică a bătăliilor trecutului, oferit de acest festivalul medieval, este completat de concursuri inedite, baluri ale castelanilor, spectacole de muzică şi dans ale menestrelilor.

De interes:  Ministrul Grindeanu, nemulțumit că în două săptămâni s-au montat doar 22 de grinzi pe centura Timișoarei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.