Facturarea electronică va fi obligatorie în România pentru toate tranzacţiile între firme, din 2024 – Anunțul ministrului Boloș

Facturarea electronică va fi obligatorie în România pentru toate tranzacţiile între firme începând de la 1 ianuarie 2024, potrivit ministrului Marcel Boloș.

Ministrul Finanţelor – Marcel Boloş a spus, joi seară, că decizia Consiliului Uniunii Europene legată de facturarea electronică reprezintă ”un pas uriaş pentru combaterea fraudei”.

„Lupta împotriva combaterii fraudei şi a evaziunii fiscale intră într-o nouă etapă. Datorită unei decizii luate astăzi de Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va obligatorie în ţara noastră pentru toate tranzacţiile între firme”, a scris, joi seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Faptul că facturarea electronică asigură o înregistrare precisă şi verificabilă a tranzacţiilor comerciale facilitează procesul de verificare şi audit. Aşa ne asigurăm că tranzacţiile sunt conforme cu reglementările fiscale şi nu au fost manipulate în mod fraudulos”, a mai scris ministrul.

Potrivit acestuia, implementarea facturării electronice obligatorii va elimina posibilitatea utilizării facturilor false sau duplicat, pentru că fiecare tranzacţie este înregistrată în mod unic.

 

De interes:  A început toamna astronomică – Banat FM

Sursa: Realitatea Din PNL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.