Euro 2024: S-a stabilit locul de desfășurare al partidei dintre Israel și România

Federația israeliană de fotbal a anunțat că a primit acceptul guvernului cipriot de a organiza în această țară partidele cu Elveția (15 noiembrie) și România (18 noiembrie), din preliminariile Campionatului European din 2024. Cel mai probabil, meciurile vor avea loc în capitala Nicosia.

După ce UEFA a amânat cele două partide din octombrie, din cauza conflictului izbucnit în Fâșia Gaza, Federația israeliană de fotbal a început demersurile pentru găsirea unui loc de disputare a meciurilor din preliminarii considerate ”pe teren propriu”, criteriul de bază fiind cel al securității.

Pe lista oficialilor de la Tel Aviv s-au aflat Grecia, Germania, Polonia și Ungaria, dar în cele din urmă s-a optat pentru varianta cipriotă. 

Presa israeliană notează că există deja un acord cu guvernul de la Nicosia și că mai este nevoie doar de acceptul Federației cipriote de fotbal, însă ar fi vorba despre o simplă formalitate.

Campionatul israelian va fi reluat abia pe 25 noiembrie, pentru ca toată atenția să se îndrepte asupra echipei naționale. Deși conflictul cu gruparea Hamas este în plină desfășurare, jucătorii israelieni de club au revenit la antrenamente, pentru a fi în cea mai bună formă în cazul în care vor fi selecționați.

De interes:  Ce cred românii despre influența NEGATIVĂ a lui Florin Cîțu în relația Guvernului României cu partenerii externi - Sondaj INSOMAR

Federația a impus, însă, o condiție. Ședințele de pregătire să aibă loc în apropierea unor buncăre, pentru ca fotbaliștii să se poate adăposti rapid în cazul unui atac.

O altă problemă a israelienilor este cea legată de ”stranieri”. Pentru că partidele cu Kosovo și Elveția, de pe 12 și 15 noiembrie, nu sunt incluse în fereastra internațională, cluburile de care aparțin jucătorii au dreptul de a nu le permite plecarea la națională, însă FIFA a dat asigurări că în acest caz se va face o excepție. 

Sursă: Flashscore.ro

Foto: Profimedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.