Este bine să bem lichide foarte reci sau fierbinți pe canicula?

Este bine să bem lichide foarte reci sau fierbinți pe canicula? Nutriționistul Mihaela Bilic susține că efectul nu este cel dorit, pentru că în ambele cazuri organismul ar fi pus să facă eforturi suplimentare.

Organismul are o funcție de termoreglare cu obiectivul de a menține constantă temperatura corpului în jurul valorii de 37 °C. Asta înseamnă că orice mâncare sau băutură consumăm va trebui adusă în jurul acestei temperaturi, ceea ce presupune o cheltuială termică suplimentară, care ne încălzește. Băuturi cu multă gheață sau ceaiuri și supe fierbinți? Toate vor declanșa un val de căldură, a explicat Bilic, într-o postare pe rețele de socializare.

Paradoxal, chiar și bine-cunoscutul sfat privind consumul băuturilor fierbinți nu ar avea efectul scontat.

Ca și variante perfecte de lichide ce pot fi consumate pe timp de caniculă sunt: apa plată și apă carbogazoasă aromatizate cu felii de fructe (citrice, căpșuni) sau condimente (frunze de mentă, busuioc, ghimbir), infuziile de fructe sau de plante.

De interes:  A ajuns cu roțile-n sus! – Banat FM

Cât despre alcool, vinul alb sau roze se pretează a fi diluat cu apă sau cuburi de gheață. Tot pentru hidratare cu remineralizare puteți încerca o cafea cu lapte rece și puțină gheață, fără nici un strop de zahăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.