Deşi elevii se reîntorc de luni la şcoală, Ministerul Educaţiei are teste de salivă doar pentru prima zi. Anunţul a fost făcut de Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei pentru Invăţământ Preuniversitar.

Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației pentru Învățământ Preuniversitar, a declarat că testele de salivă pentru depistarea coronavirusului ajung doar pentru prima zi de şcoală.

„Avem teste asigurate pentru elevii de gimnaziu și liceu, cei care încep cursurile pe 3 ianuarie. În acest moment, numărul testelor din unitățile școlare este suficient pentru aceștia, pentru o testare. (…) Pentru cea de-a doua testare din prima săptămână așteptăm să vedem care va fi graficul de distribuție de la DSU”, a declarat Sorin Ion.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei îi îndeamnă pe părinţi să testeze copiii şi să nu-i trimită la școală dacă sunt bolnavi.

„Cel puțin la fel importantă ca testarea, ca vaccinarea, este și responsabilitatea fiecăruia dintre noi, în special a părinților și îi rog pe această cale să utilizeze testele pe care le distribuim, să raporteze unității școlare orice test pozitiv, să meargă să-și confirme testul prin PCR.”, a mai precizat Sorin Ion.

De interes:  Șarpe găsit într-o scară de bloc la Timișoara

Reamintim că Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a reușit să cumpere înainte de vacanță doar 14,5 milioane de teste din cele 70 milioane necesare până la finalul lunii decembrie.

Statul vrea să cumpere din nou teste de salivă pentru elevi. ONAC anunță licitație pentru 55 de milioane de teste cu 10 lei/test fără TVA, ambalate individual sau cel mult câte două.

Structură an şcolar

Potrivit noului calendar aprobat în noiembrie, toate clasele din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal vor fi în vacanţă de vineri, 24 decembrie, până duminică, 2 ianuarie 2022, urmând să se întoarcă la cursuri pe 3 ianuarie.

Grupele/clasele din învăţământul preşcolar şi primar vor avea vacanţă până pe 9 ianuarie 2022.

Semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie, iar semestrul al doilea va începe pe 17 ianuarie.

Următoarea vacanţă – cea de primăvară (Paşte) – va fi de vineri, 15 aprilie 2022 – până duminică, 1 mai 2022.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

De interes:  Cercetătorii Universităţii din Copenhaga au descoperit tactica suprinzătoare a unei bacterii patogene atunci când este atacată de antibiotice. Aceasta hibernează – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.