Copiii din Timişoara, veniţi în tabără la Lacu Roşu şi care au fost internaţi, marţi seara, la Spitalul Municipal din Gheorgheni cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi în cursul zilei de joi.

Potrivit unui comunicat transmis de Spitalul Municipal din Gheorgheni, zece copii din judeţul Timiş au fost internaţi în secţia de pediatrie cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară şi după efectuarea examinărilor clinice, copiii au primit îngrijirile medicale necesare.

În urma tratamentelor administrate, starea pacienţilor s-a ameliorat, iar aceştia nu mai prezintă simptome de vărsături, febră şi greaţă, se mai arată în comunicat.

Sursa citată a mai precizat că spitalul a informat permanent părinţii copiilor internaţi despre starea de sănătate a acestora, atât telefonic cât şi personal, iar în cursul zilei de joi s-a luat decizia externării acestora, în urma întâlnirii dintre părinţi şi şefa secţiei de pediatrie, dr. Nagy Annamária.

„În data de 7 iulie, după întrunirea organizată cu părinţii şi în urma evoluţiei favorabile a stării de sănătate, pacienţii au fost externaţi cu acordul DSP Harghita, instituţie cu care spitalul nostru a ţinut legătură permanentă”, se menţionează în comunicat.

De interes:  Noul Guvern în viziunea lui Ludovic Orban: „Premier va fi cel care va fi ales președinte al PNL” - Previziuni pentru Cîțu după Congres

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunţat, marţi seara, că mai mulţi copii aflaţi în tabără, la o pensiune din Lacu Roşu, prezintă simptome de toxiinfecţie alimentară, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje medicale.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, au fost evaluaţi medical la faţa locului şi, iniţial, au refuzat transportul la spital, dar ulterior, în urma discuţiei cu supraveghetorii, s-a luat decizia ca 12 din ei să meargă la spitalul din Gheorgheni pentru investigaţii medicale de specialitate.

Şefa Inspectoratului Şcolar Timiş, Aura Danielescu, a precizat, miercuri, că în tabăra organizată la pensiunea Cerbul din Lacu Roşu, judeţul Harghita, se aflau 56 de copii din Timişoara, însoţiţi de patru profesori, iar 33 de copii au început să se simtă rău.

Copiii sănătoşi au plecat acasă miercuri, împreună cu trei dintre profesorii însoţitori, iar un profesor a rămas în zonă încă 24 ore, până la externarea elevilor din spital.

De interes:  Orban despre Forța Dreptei: „Este nevoie de un partid care să promoveze cu adevărat valorile liberale”

Potrivit sursei citate, copiii sunt de la Colegiul „C.D. Loga” din Timişoara, fiind elevi în clasele a V-a şi a VI-a.

Inspectorul şcolar general din Timiş a arătat că persoana care s-a ocupat direct de organizarea taberei nu le-ar mai răspunde profesorilor la telefon.

Direcţia de Sănătate Publică Harghita a declanşat o anchetă în acest caz, urmând să facă publice rezultatele controlului. 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.