Pentru elevii din Timiș urmează o nouă săptămână de școală cu prezență fizică, întrucât rata de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid este sub 75%. Excepție fac școlile din Timișoara închise din cauza frigului și cele unde există cazuri Covid. Sunt și unități de învățământ în online cu probleme de infrastructură, conform tion.ro

Elevii din Timiș vin și în această săptămână la școală, rata de ocupare a paturilor Covid fiind de 40,6% în județ, deci sub 75%. În România nu există în momentul de față niciun județ care să aibă o rată peste 75%. Dacă se trece de acest prag, toate școlile din județul respectiv trec în sistem online. Pentru redeschiderea școlilor este necesar ca acest grad de ocupare să scadă sub 70%.

Până acum, cel mai mare grad de ocupare al paturilor Covid îl are județul Vaslui, aproape 70%. Direcțiile de Sănătate Publică din țară postează în fiecare joi situația procentuală pe site-urile oficiale, iar în funcție de situația raportată se decide scenariul de funcționare a școlilor pentru următoarea săptămână.

De interes:  Cheryl continuă să ne vorbească despre problemele întâmpinate cu foști iubiți în noul videoclip ”Let You”

Există totuși școli care sunt în scenariu online, acolo unde există infectări la 50% din clase, unde nu este căldură în clase sau se fac lucrări de infrastructură. De prezență fizică sunt scutiți și elevii care au boli cronice sau respiratorii.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.