Dosarul Revoluției. Detalii incredibile din anchetă: cum încearcă să-l scape avocații pe Ion Iliescu

Apar detalii incredibile din ancheta Revoluției care îl vizează pe fostul președinte Ion Iliescu. Avocații acestuia critică „insistența deosebită a procurorilor militari în rechizitoriu asupra sintagmei psihoză securist-teroristă”. Mai exact, apărătorii fostului președinte al României arată că nu văd legătura dintre discursurile lui Ion Iliescu din decembrie 1989, în care acesta se referea la grupurile de teroriști, și haosul creat după fuga lui Nicolae Ceaușescu. 

În fața magistraților de la Curtea de Apel București (CAB), Ion Iliescu a adus mai multe argumente, prin intermediul avocaților săi, pe baza cărora cerea ca acest dosar să fie retrimis către Parchetul care a instrumentat tot ceea ce s-a întâmplat la Revoluție. 

Printre argumentele se numără o presupusă lipsă a dovedirii legăturii de cauzalitate între „acȚiunile inculpatului (Ion Ilescu – n.r.) și evenimentele petrecute pe teritoriul României în anul 1989, în luna decembrie. 

Totodată, Ion Ilescu spunea în cererile prezentate instanței că rechizitoriul actual nu ar fi decât o reformulare a celui vechi, care știm foarte bine că a fost întors în trecut de către magistrații Înaltei Curți de Casație Justiție înapoi către Parchet.

De interes:  OFERTĂ ȘCOLARĂ – Banat FM

Fostul președinte spunea, de asemenea, că acest rechizitoriu nu descrie concret, așa cum cere Codul de Procedură Penală, faptele care ar fi fost comise de inculpat. 

Cu toate acestea, magistrații de la CAB nu au fost de acord cu argumentele și au decis că reghizitoriul a fost întocmit legal, motiv pentru care judecata în dosarul Revoluției poate începe. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.