Dosarul “10 august”, susţinut de Elefantul Roz! Comunitatea Declic cere anchetarea corectă a violenţelor de acum doi ani

Comunitatea Declic scoate la înaintare un simbolic elefant vopsit în roz, pe care îl duce astăzi, 10 august, la toate instituţiile implicate în ancheta evenimentelor violente petrecute în 2018 în Piaţa Victoriei din capitală. Elefantul va fi plimbat la Palatul Cotroceni, Palatul de Justiţie, Parchetul General, Ministerul Justiţiei, DIICOT, Ministerul de Interne şi în Piaţa Victoriei.

Comunitatea Declic, ai cărei membri au semnat petiţia ”Vrem anchetă corectă în dosarul 10 august”,  marchează astfel doi ani de la protestele din Piaţa Victoriei, în timpul cărora manifestanţi paşnici au fost gazaţi şi bătuţi de jandarmi.

”Elefantul din încăpere, despre care preşedintele Iohannis vorbea în 2017 la una dintre şedinţele de Guvern unde se încerca blocarea Justiţiei, a devenit acum dosarul 10 august. Pentru că elefantul nu mai este vizibil pentru preşedinte, ministrul Justiţiei, procurorul General, DIICOT şi ministrul de Interne, am decis să îl vopsim în roz”, a declarat reprezentantul Declic, Cătălina Hopârteanu.

Peste 59.000 de membri Declic au semnat petiţia ”Vrem anchetă corectă în dosarul 10 august” şi au cerut autorităţilor reluarea cercetărilor.

De interes:  Voința Lupac, în fața unui nou examen în Cupă. Mâine vine la Lupac echipa CS Hunedoara – Banat FM

Curtea de Apel Bucureşti judecă, luni, chiar la doi ani de la protestele violente din Piaţa Victoriei, cererea de redeschidere a urmăririi penale faţă de şefii de atunci ai Jandarmeriei. Sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin.

sursa: News.ro

foto: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.