Dosare pensale pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul a două spitale din Timiș

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a înregistrat două dosare de urmărire penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul infectărilor cu SARS-CoV-2 a mai multor persoane din cadrul Spitalului CFR din Timişoara şi a Spitalului de Psihiatrie Gătaia.

Anchetatorii au reținut că în data de 10 iulie, șapte persoane, cadre medicale și pacienți ai Spitalului CFR au fost depistați pozitiv la testul COVID-19. În acest caz există indicia ale nerespectării de către unii angajați ai spitalului a măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor infecto-contagioase.

De asemenea, se reţine că în data de 14 iulie, organele de cercetare penală au luat la cunoştinţă despre faptul că un număr de şase persoane, pacienţi cronici internaţi în Spitalul de Psihiatrie Gătaia, au fost depistaţi pozitiv la testul COVID-19. Și în acest caz există indicii ale nerespectării măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor infecto-contagioase.

Activităţile efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

De interes:  2 aeronave F-16 au interceptat un avion de mici dimensiuni la Turnu Severin. Alertă în România și Ungaria - VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.