Dosar complicat, cu denunț mincinos și armă deținută ilegal

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara și a celor din cadrul Serviciul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase al IPJ Arad au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la fals în declarații și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 26.02.2021, o persoană judecată de către Tribunalul Timiș a formulat un denunț mincinos, referitor la o pretinsă infracțiune de nerespectare a regimului armelor si munițiilor, constând în deținerea nelegală a unei arme de foc la locuința unei persoane, dintr-o localitate de pe raza județului Arad. Denunțul a fost formulat pentru ca inculpatul să poată invoca beneficiul reducerii la jumătate a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Timiș, în care acesta este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și camătă.

De interes:  CHECK-IN. Nicușor Dan renunță la procesele intentate de Firea

În acest scop, inculpatul, cu ajutorul altor două persoane, i-a pus la dispoziție unei alte persoane o armă de foc automată, pe care acesta din urmă să o ascundă, după care a formulat un denunț, în urma căruia a fost constituit un dosar penal pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. În urma percheziției domiciliare efectuate în acel dosar, arma a fost descoperită în locația indicată de către inculpat.

Pentru sprijinul acordat în acest demers infracțional, inculpatul i-a promis persoanei care a ascuns arma suma de 2500 euro, din care 1250 euro i-au fost remiși anterior formulării denunțului. După efectuarea percheziției domiciliare și punerea sub învinuire a respectivei persoane în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, inculpatul i-a remis acestuia o altă transă de 1100 lei, urmând ca restul sumei de bani să-i fie plătită după momentul în care acesta primea o comunicare în dosarul în care este judecat, privind acordarea beneficiului reducerii limitelor de pedeapsă, ca urmare a denunțului astfel formulat.

De interes:  Ludovic Orban, la Culisele statului paralel: Iohannis s-a supărat pe mine pentru că nu am mai vrut atacarea PSD

De asemenea, conform înțelegerii prealabile dintre participanți, inculpatul i-a angajat respectivei persoane un avocat care să îl reprezinte în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroului Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.