Dominic Fritz salută intervenția lui Raed Arafat în carantinarea Timișoarei: ”Este necesară pentru a preveni un colaps”

Primarul Dominic Fritz este de acord cu decizia de impunere a carantinei în Timișoara, venită de la nivel central, făcând notă discordantă cu viceprimarul și președintele Consiliului Județean Timiș. Fritz spune că „altă variantă (…) nu există”.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a scris, duminică, pe Facebook, că îi pare rău pentru incertitudinea prin care trec timișorenii, dar altă soluție decât prelungirea carantinei nu există.

„Îmi pare rău de incertitudinea prin care timișorenii au trecut în acest weekend și am un respect uriaș pentru eforturile până la limită pe care mulți le fac pentru a răzbi în aceste vremuri. Carantinarea zonei metropolitane Timișoara este necesară pentru a preveni un colaps, altfel iminent, al sistemului sanitar. Alte variante de a opri creșterea rapidă a ratei de infectare din păcate nu există”, spune Fritz.

Acesta precizează că propunerea DSP de sâmbătă de a continua carantinarea doar pentru o parte din zona metropolitană „era ilogică și de neexplicat”, iar politizarea carantinării în Timișoara „a dus la blocajul din CJSU și de aceea decizia a fost luată de către Guvernul României, prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat”.

De interes:  Sărbătoarea Reducerilor: Black Friday la Altex, în perioada 2 noiembrie – 22 noiembrie, în magazinele fizice și online (P)

„Salut hotărârea de a continua carantina în forma în care CJSU a argumentat-o și decis-o acum două săptămâni, pentru Timișoara și toate cele 4 comune periurbane. Am atras atenția ieri (sâmbătă – n.r.) că modul în care se iau deciziile privind carantinare este viciat și lipsit de asumare. Îl susțin pe ministrul Vlad Voiculescu în inițiativa lui de modificare a algoritmului de carantinare: măsurile luate trebuie să fie clare, logice și predictibile”, mai spune Fritz.

Primarul mai spune că este nevoie de o mai mare concentrare pe o campanie puternică de vaccinare.

„De poimâine (marți – n.r.), în Timișoara vor funcționa toate centrele de vaccinare și cu dozele noi vom deschide 20 fluxuri în plus față de cele existente. Tot marți voi prezenta două proiecte pilot, împreună cu Ministerul Sănătății, care ne vor permite să accelerăm și mai mult viteza de vaccinare și testare. În același timp, avem nevoie urgent de un program național de susținere pentru afacerile afectate de măsurile de carantinare. În curând vor fi și alte localități în aceeași situație și suntem datori să susținem economia cu măsuri care ajută rapid. Dezbinarea pe care o vedem în această pandemie este dureroasă, dar nu am nici un dubiu că, după ce se va termina, și se va termina, ne vom regăsi unii pe ceilalți în proiecte care ne duc înainte”, a mai scris Fritz.

De interes:  Alin Nica, noul președinte al Consiliului Județean Timiș

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a declarat că este deranjat de faptul că autoritățile de la nivel central au trecut peste decizia de respingere a carantinării orașului de pe Bega și spune că un ajutor real ar fi fost să trimită în județ mai multe vaccinuri.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, spune că decizia venită de la centru „este o bătaie de joc, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.