Cum au construit egiptenii piramidele? Care e originea ansamblului de la Stonehenge? Oare Atlantida a existat cu adevarat? Exista numeroase raspunsuri la aceste intrebari insa nici unul nu reuseste sa ofere o imagine completa. Deocamdata tot ce avem sunt presupuneri si jumatati de adevar. Tocmai asta le transforma in cele mai mari mistere ale omenirii.

Tunelurile subterane de piatră

Descoperirea unei rețele extinse de tuneluri subterane care se întinde pe întreaga Europă, de la Scoția până în Turcia, arată că aceste comunitățile ale epocii de piatră nu erau pur și simplu alcătuite doar din vânător-culegători. Dar scopul real al tunelurilor este încă un mister. Unii cercetători cred că au fost folosite ca protecție împotriva prădătorilor, în timp ce alții cred că au oferit o modalitate de a călători în siguranță.

Oamenii din Epoca de Piatră au realizat o reţea de tuneluri subterane care traversa întreaga Europă, din Scoţia până în Turcia, potrivit arheologului german dr. Heinrich Kusch. Acesta susţine într-o carte publicată recent că a găsit dovezi ale acestor subterane în sute de aşezări neolitice de pe întregul continent.

De interes:  Fără apă în Moroasa II, Reșița – Banat FM

Dr. Heinrich Kusch susţine în cartea sa, „Secrets Of The Underground Door To An Ancient World”, că, probabil, reţeaua subterană trebuie să fi fost enormă, având în vedere faptul că o parte a rezistat timp de 12.000 de ani, informează Daily Mail.

„Numai în Bavaria, Germania, am găsit 700 de metri din aceste tuneluri subterane, iar în Styria, Austria, am descoperit 350 de metri. În Europa au existat mii de tuneluri, de la nord, din Scoţia, până la Marea Mediterană”, spune arheologul.

Cele mai multe dintre tuneluri nu au un diametru mai mare de 70 de cm, cât să încapă o singură persoană. Subteranele sunt intercalate cu colţuri, spaţii mai largi sau camere de depozitare.

„Nu toate tunelurile sunt legate între ele, însă, luate împreună, formează o masivă reţea subterană”, susţine Heinrich Kusch.

Unii experţi consideră că tunelurile subterane ar fi fost o modalitate a omului preistoric de a se proteja împotriva animalelor de pradă, în timp ce alţii cred că subteranele erau folosite pentru a călători în siguranţă, indiferent de ce era la suprafaţă, războaie, violenţe, sau chiar vreme rea.

De interes:  Vi-l mai amintiţi pe Alexandru Jula? – Banat FM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.