Drojdia uscata este un ingredient foarte apreciat in intreaga lume, fiind folosit atat de bucatarii si brutarii profesionisti, cat si de amatori. Spre deosebire drojdia proaspata, cea uscata are o perioada de valabilitate indelungata, deci poate fi pastrata si folosita de-a lungul perioadelor lungi de timp.

O alta caracteristica foarte apreciata este consistenta pe care produsele, precum painea de casa cu drojdie uscata sau chiar si cozonacul fara framantare preparat cu acest tip de drojdie o au. Acest lucru se intampla deoarece producatorii de agenti de crestere ofera o atentie sporita produselor, asigurandu-se ca celulele de drojdie sunt in stare optima. Asta inseamna ca fiecare lot de drojdie are aceeasi calitate, fiind o sursa de incredere de drojdie pentru brutari. Cu rezultate consistente, brutarii pot fi siguri ca produsele lor vor iesi conform asteptarilor de fiecare data.

De asemenea, acest ingredient poate fi folosit intr-o gama larga de produse de brutarie si patiserie, inclusiv paine, aluat de pizza, chifle dulci, cozonaci, covrigi, prajituri etc. Capacitatea sa de a se integra perfect intr-o varietate de retete il face un ingredient valoros pentru brutarii si bucatarii carora le place sa experimenteze diferite retete si ingrediente.

De interes:  De ce amanetul reprezintă o opțiune rentabilă în circumstanțele actuale?

Continua sa citesti si afla cum poti folosi acest agent de crestere pentru a face cele mai delicioase chifle pentru burgeri!

Ingrediente:

  • 500 g faina pentru paine
  • 10 g sare
  • 10 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 ml apa calda
  • 60 ml lapte
  • 60 g unt, topit
  • 1 ou, batut
  • Seminte de susan (optional)

Instructiuni:

  • Intr-un castron mare, combina faina, sarea, zaharul si drojdia uscata. Amesteca bine.
  • Intr-un castron separat, combina apa calduta, laptele, untul topit si oul batut. Se amesteca cu un tel pana cand devin omogene.
  • Toarna amestecul lichid peste ingredientele uscate si se amesteca pana se formeaza un aluat.
  • Pune aluatul pe o suprafata cu faina si framanta timp de 10 minute sau pana cand acesta devine neted si elastic.
  • Pune aluatul inapoi in bolul de mixare, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana cand aluatul si-a dublat volumul.
  • Taie aluatul si imparte-l in 8 parti egale.
  • Modeleaza fiecare portie intr-o bila si pune-le pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.
  • Acopera bilutele de aluat cu un prosop curat si lasa-le sa creasca inca 30 de minute.
  • Preincalzeste cuptorul la 200°C.
  • Unge blatul chiflelor cu ou batut si presara deasupra seminte de susan (acest pas este optional).
  • Coace chiflele timp de 15-20 de minute, sau pana cand sunt aurii.
  • Scoate chiflele din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.
  • Odata ce chiflele cu drojdie uscata s-au racit, taie-le in jumatate si pregateste burgerii preferati.
De interes:  Platforma de modă online GLAMI.ro are acum o nouă identitate vizuală

Drojdia are o multime de beneficii si poate fi folosita intr-o varietate de retete. Daca esti pasionat de aluaturile cu drojdie si maia sau este esti deja un profesionist care lucreaza in domeniul panificatiei si patiseriei, testeaza si fa cele mai bune preparate cu ajutorul unei drojdii de calitate, cum este cea de la Lesaffre Romania. Comanda acum si incepe sa experimentezi folosind reteta noastra delicioasa de chile pentru burgeri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.