In arhitectura urbana cladirile cu fatade construite din sticla sunt tot mai prezente.De cele mai multe ori aceste tipuri de cladiri avand fatade din sticla au ca si destinatii spatii de birouri, sediile unor institutii publice sau sunt folosite drept spatii administrative.In multe cazuri cladirile cu fatade de sticla sunt considerate ca fiind foarte atractive din punct de vedere estetic.

Insa dincolo de latura estetica, o cladire cu fatada din sticla inseamna si alte avantaje pe care le ofera. La baza fatadelor din sticla si aluminiu este sistemul de pereti cortina. In ceea ce urmeaza vei putea descoperi principalele atuuri oferite de peretii de tip cortina pentru fatadele cladirilor.

Izolare excelenta

Un prim atuu ce merita a fi amintit in cazul peretilor cortina folosit pentru fatadele cladirilor din sticla si aluminiu este reprezentat de izolarea foarte buna. Astfel, orice cladire care are la baza fatadelor sistemul de pereti cortina va beneficia de o izolare termica excelenta, dar si de o izolare fonica de cea mai buna calitate.

De interes:  Parcare cu patru etaje lângă fostul sediu al STPT

Cu alte cuvinte, orice spatiu de birouri sau orice sediu aflat intr-o cladire cu astfel de fatade va beneficia de o izolare excelenta. Toti cei care vor petrece timp intr-un astfel de spatiu vor putea desfasura activitatea fara a fi deranjati de galagia din jurul cladirii sau de temperaturile exterioare.

Mai multa lumina naturala

Este demonstrat stiintific faptul ca lumina naturala si durata acesteia influenteaza sanatatea oamenilor si starea de bine. Tocmai de aceea este foarte important ca in orice spatiu interior lumina naturala sa patrunda cat mai mult. Ei bine, in cazul cladirilor care au fatadele construite pe baza sistemului de pereti cortina lumina naturala va patrunde mult mai mult in interior. In consecinta orice spatiu cu astfel de fatade va beneficia de iluminat natural mai bun, dar in acelasi timp va face economii importante in cazul consumului de energie electrica prin consumul mai redus de lumina artificiala.

Rapiditatea montarii si usurinta intretinerii

De interes:  100% TU DECIZI! Nicolae Robu, primarul îndrăgostit de palmieri și papagali. Finanțări ilegale din dragoste de fotbal

Un alt atuu in cazul peretilor cortina folosit pentru fatadele cladirilor se refera la montarea foarte rapida a unor astfel de fatade. Acest lucru inseamna un timp mai redus pentru terminarea fatadelor cladirilor pe baza de sticla si aluminiu. Pe langa rapiditatea cu care sunt montati acesti pereti cortina pentru ridicarea fatadelor cladirilor, aceste fatade sunt extrem de usor de intretinut.

Te bucuri de priveliste

Atunci cand petreci multe ore intr-un birou este minunat sa ai o priveliste care sa te inspire, sa te destinda sau sa te ajute sa te relaxezi. Ei bine, chiar si in cazul marilor orase in momentul in care lucrezi intr-un spatiu interior al unei cladiri avand fatade de sticla si aluminiu vei putea beneficia de o priveliste superba.

Daca aceste avantaje ale sistemelor de tip cortina te-au convins,atunci nu iti ramane altceva de facut decat sa iei legatura cu cei de la Arcom Glass.Aceasta firma proiecteaza, executa si monteaza pereti cortina pentru toate tipurile de cladiri. Mai multe detalii sunt disponibile pe arcomglass.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.