Sucurile naturale, obținute prin presarea  sau stoarcerea fructelor, reprezintă nu numai o sursă ideală pentru hidratare, ci și o sursă de vitamine benefice sănătății. Consumul sucului de fructe nu este condiționat de aproape niciun aspect, însă reprezintă o modalitate prin care oamenii își pot menține sănătatea. De ce este sucul de fructe o opțiune sănătoasă?

1. Mai multă fibră?

Fructele întregi sunt minunate de mâncat, deoarece au fibre insolubile care ajută la digestie. Cu toate acestea, specialiștii recomandă nu numai consumul de fructe proaspete, ci și consumul de sucuri naturale de fructe pentru a beneficia de beneficiile oferite de mai multe categorii de fructe și legume. Sucurile naturale sunt, de asemenea, ambalate cu fibre solubile – un tip de fibre despre care s-a demonstrat că scade colesterolul.

2. Sucul ajută la digestie

Dacă este vorba despre probleme cu digestia, consumul de suc proaspăt poate ajuta. Specialiștii spun că, deoarece sucul este mai ușor de digerat pentru corpul uman decât fructele întregi, oamenii sunt mai predispuși să obțină substanțele nutritive de care au nevoie pentru a avea un tranzit intestinal fără probleme.

3. Papilele gustative se pot bucura de aroma naturală a fructelor

Nu numai organismul are de câștigat în urma consumului de suc natural de mere Aroma, ci și papilele gustative. Date fiind aromele naturale pe care le are un suc natural de calitate, fără adaosuri și arome artificiale, oricine poate consuma acest lichid cu mare plăcere, dat fiind că se oferă senzația consumării unui măr extrem de zemos și gustos.

4. Corpul uman economisește energie

Există un motiv pentru care corpul se simte bine când îi sunt oferite alimente sănătoase – și de ce se simte atât de obosit după ce sunt consumate mâncăruri fast-food. Potrivit specialiștilor, corpul uman folosește energia pentru a transforma alimentele consumate în lichide pentru a fi absorbite. Când i se oferă suc, corpul omite în mod esențial acest pas și economisește energie.

5. Sucul natural, mai nutritiv decât sucurile din comerț care au diverse adaosuri

Sucul 100% natural conține mai multe vitamine, minerale și alți compuși nutriționali, cum ar fi enzime și flavonoide, decât opțiunile conservate sau îmbuteliate cărora li se adaugă diverse arome sau substanțe. De asemenea, un suc natural benefic pentru organism nu conține zahăr adăugat.

6. Mai mulți antioxidanți pentru corp

Sucurile naturale conțin proprietăți antioxidante, antivirale și anticanceroase crescute. Sucul natural de mere are o cantitate mare de acid ellagic – un compus anticancer și antioxidanți care este eliminat din suc atunci când este procesat.

7. Poate ajuta sucul natural la detoxifiere?

Specialiștii spun că fructele proaspete conțin glutation, o mică proteină compusă din trei aminoacizi care ajută corpul în detoxifierea unor lucruri precum plumbul și pesticidele. Majoritatea sucurilor de fructe intens procesate nu conțin însă această proteină.

8. Consumul de suc natural poate ajuta la pierderea în greutate

Studiile au descoperit că dietele care conțin un procent ridicat (până la 60% din calorii) de alimente nepreparate sunt asociate cu pierderea în greutate și scăderea tensiunii arteriale la persoanele supraponderale.

 

De interes:  Cabană in flăcări in municipiul Reșița!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.