De ce iubim femeile

Pentru că ele sunt cele care ne-au născut. Pentru că sunt mame, soții, amante, prietene și iubite. Pentru că viața fără o femeie este precum femeia fără al ei zâmbet.

Iubim femeile pentru că sunt luptătoare. Pentru că sunt niște războinici totali ai intuiției, niște amazoane desăvârșite ale cuvintelor și niște muze fără de care artiștii s-ar pierde printre oameni. Iubim femeile pentru că ne zâmbesc atunci când ar trebui să ne certe și ne ceartă atunci când zâmbetele au gustat din vinul servit pe furiș. Le iubim atunci când sunt supărate si atunci când sunt bucurose. Atunci când mintea și inima lor își spun cuvinte dure, dar și atunci când își găsesc liniștea.

Iubim femeile atunci când se prefac că totul este bine dar și atunci când totul se preface în scrum.
Le iubim atunci când își trec mâna prin par dimineața si atunci când se lasă mângâiate, seara. Atunci când gătesc și atunci când se gătesc. Le iubim atunci când umblă pe tocuri dar si atunci când își răsfață gleznele în sandale. Atunci cand sunt machiate. Dar si demachiate.

De interes:  CULISELE STATULUI PARALEL. Octavian Berceanu: „Când m-am dus prima dată în Sintești ardeau 20 de focuri”

Le iubim atunci când se pregătesc să meargă la serviciu și atunci când se întorc.

Le iubim dimineața, la prânz și seara. Dar și in nopțile in care zidurile se inmoaie în parfumul lor.
Iubim femeile pentru că merită. Merită totul și încă ceva în plus.

Cărtărescu a scris o carte despre ele. Eu cred că femeia este deja una. Când cele mai fine coperți adăpostesc milioane de file înșirate pe-un răgaz de viață.

De asta le iubim!

Citeste mai multe pe:

https://www.facebook.com/alexandruchermeleu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.