Cupola de foc se apropie de România – caniculă insuportabilă: temperaturi de 42 de grade la umbră

Valul de căldură face prăpăd, în Europa. Incendiile cauzate de caniculă se extind în mai multe țări care sunt deja în stare de alertă. Unele au cerut chiar ajutor Uniunii Europene. Căldura a copleșit și China, unde a fost deja emis cod roșu. Cupola de foc care a pus stapanire pe mai multe zone ale lumii se apropie de România! Temperaturile vor urca din nou până la aproape 40 de grade. Urmează 10 zile fără ploaie, în condițiile în care seceta a pus stăpânire deja pe țara noastră.

Cele mai afectate zone de caniculă sunt sudul și vestul țării. Aici, temperaturile vor atinge frecvent 36, chiar 37 de grade. De sâmbătă, însă, temperaturile încep să scadă ușor, dar valorile vor fi tot peste 33-34 de grade.

Spre sfârșitul săptămânii viitoare, arșița va deveni și mai simțitoare. 
Meteorologii avertizează că țara noastră va fi lovită de un val de caniculă și mai mare. Estimările din prezent notează temperaturi de 38 de grade, tot în aceste regiuni. 

De interes:  Accident cu victime multiple pe drumul Reşiţa – Oraviţa – Banat FM

Din păcate, pe întreaga perioadă a caniculei nu va ploua. Așadar, ne așteaptă 9-10 zile de arșiță, fără precipitații. 

Cupola de foc – temperaturi de 42 de grade la umbră! Buncăre-adăpost împotriva caniculei 

În Shanghai, mercurul din termometre a urcat până la 40,9 grade Celsius. Autoritățile au emis cod roșu de caniculă după ce meteorologii au anunțat că temperaturile ar putea ajunge la 42 de grade în unele zone. Nu a mai fost atât de cald de 149 de ani.

În oraşul Nanjing, oficialii au deschis adăposturi subterane pentru localnici. Buncărele dispun de wi-fi, cărţi, dozatoare de apă şi cuptor cu microunde. Decizia a fost luata după numărul crescut de decese în țară din cauza caniculei. 

În Portugalia, incendiile au cuprins mai multe părți din țară. Cel mai afectat este sudul țării, în special regiunea Algarve, populară printre turiști. 

Autoritățile au declarat stare de uregență și au cerut ajutorul Uniunii Europene.

În Turcia, un incendiu de vegetație uriaș a izbucnit în apropierea oraşului turistic Datca. Forțele de ordine s-au mobilizat de urgență și luptă pentru stingerea flăcărilor. 

De interes:  Wineandcheesemap.com: branza + vin = love – Banat FM

În Franța, mii de turiști au fost evacuați din zona de sud-vest din cauza incendiilor. În ajunul Zilei Naționale a Franței, prefectura a anunțat că toate spectacolele cu focuri de artificii sunt interzise din cauza pericolului de extindere a incendiilor.

Și în Croația flăcările au ajuns în zonele locuite de pe coasta Mării Adriatice.

În Germania, directorul agenţiei guvernamentale pentru managementul dezastrelor a avertizat că unele zone ale ţării nu mai sunt locuibile din cauza numărului mare de fenomene extreme. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.