Echipa Şcolii Gimnaziale din Șoşdea a câştigat, pentru al treilea an consecutiv, memorialul „Prof. Ion Lepşi” la fotbal. Competiţia adresată elevilor sub 14 ani a reunit la Bocşa formaţii din Caraş-Severin şi Timiş.
Profesorul Ion Lepși, un dascăl și un om dedicat cu trup şi suflet sportului bocşean, a reușit să pună mica urbe cărăşeană pe harta sportului școlar național, iar rezultatele elevilor săi în ramurile sportive fotbal, handbal, sanie, tenis de masă sau atletism au fost remarcabile. Pentru a-i păstra vie amintirea, membrii familiei Lepși, administraţia bocşeană, Casa Orășenească de Cultură, Direcția de Sport și Tineret Caraș-Severin şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal au organizat o nouă ediție, a IV-a, a competiției de fotbal juvenil „Cupa prof. Ion Lepşi”, manifestare sportivă carea avut și anul acesta caracter interjudețean.

Turneul a reunit la start 6 echipe: câte una din Șoșdea, Reșița, Sânmihaiu Român și Utvin, alături de două formații ale gazdelor din Bocșa. Principalul organizator a fost nepotul celui comemorat, profesorul Daniel Amariei, care a și intrat în competiție cu echipa Colegiului Național Traian Lalescu Reșița.
„Pentru mine este o competiție de suflet, deoarece îl omagiem pe bunicul meu, profesorul Ioan Lepși. În acest an am ajuns la ediția cu numărul 4, o ediție care și-a păstrat caracterul interjudețean prin participarea celor două echipe din județul Timiș. Mă bucur că am reușit să organizăm turneul chiar înainte de vacanță, o ultimă competiție pentru toți piticii Under 14 și cred că ne-am atins scopul, pentru că am văzut bucuria pe chipurile micilor fotbaliști”, a declarat profesorul Daniel Amariei.
La finele unui adevărat maraton sportiv, locul I a fost ocupat, pentru al treilea an consecutiv, de Şcoala Gimnazială din Şoşdea, care a învins în finala mare, scor 2-1, echipa Școlii Gimnaziale nr. 2 din Bocșa. Locul trei a revenit Şcolii din Sânmihaiu Român, învingătoare cu 1-0 în finala mică, disputată contra reșițenilor de la Colegiul Național Traian Lalescu. Pe pozițiile 5 și 6 s-au clasat, în ordine, Școala Gimnazială Utvin și Liceul Tata Oancea din Bocșa. Au fost acordate şi obișnuitele distincţii individuale: cel mai tânăr jucător, Eduard Varga de la Colegiul Național Traian Lalescu Reșița, golgheter, George Martin, de la Școala 2 Bocșa, cel mai bun portar, Jonathan Brăescu de la Sânmihaiu Român, și cel mai tehnic jucător, Vlad Talpeș, component al echipei din Șoșdea.

De interes:  Strategie în alb și negru – Ediția din 26 februarie 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.