Pentru că este una dintre limbile cele mai vorbite în întreaga lume, învățarea limbii engleze reprezintă o prioritate atunci când părinții le aleg celor mici activitățile celor mici. Iar dacă te numeri printre cei care deja o cunosc, poți să te ocupi personal de consolidarea și aprofundarea cunoștințelor de limba engleză.

De ce este bine să-ți încurajezi copilul să învețe limba engleză încă de mic?

Nu mai este un secret faptul că, la vârste fragede, copiii sunt receptivi, absorbind noile informații rapid și sigur. Astfel, să îl înscrii la cursuri engleză sau să lucrezi personal cu el pentru a învăța, reprezintă o decizie care va contribui direct la dezvoltarea sa armonioasă.

Iată care sunt beneficiile învățării limbii engleze cât mai repede:

  • încurajează creativitatea și imaginația;
  • îmbunătățește capacitatea de memorare, gândire analitică, abilitatea de identificare a problemelor, gândire critică;
  • posibilitatea identificării rapide a informațiilor utile în cărți, ebook reader, pe Internet;
  • rezultate școlare bune;
  • acomodarea într-un nou colectiv, în cazul în care decideți să vă mutați cu traiul într-o țară unde se vorbește limba engleză.
De interes:  Cum sa ai o relatie de cuplu frumoasa

Pe termen lung, învățarea limbilor străine garantează mai multe șanse de participare în cadrul diferitelor proiecte școlare, academice, mai multe oportunități de muncă. De asemenea, asimilarea de informații noi în timpul călătoriilor în alte țări este posibilă prin abilitatea de a comunica, de a cunoaște localnicii etc.

Ce metode de învățare a limbii de acasă poți aplica?

Bineînțeles că nici pentru copiii mai mari, care deja scriu și citesc, nu e deloc atractiv să învețe o limbă străină în modul convențional, așa cum ai învățat-o tu. Ține cont de specificul generațiilor tinere, acordă atenție la ce îi stimulează în general pe nativii digitali, dar și metodele care funcționează cu copilul tău, în special. Te poți inspira din lista cu recomandări, de mai jos:

  • Stabilirea unei rutine

Fie că este preșcolar sau școlar, că urmează sau nu cursuri engleză, dacă vrei ca cel mic să devină avansat la vârsta adolescenței, poți să integrezi mici activități care ajută la consolidarea cunoștințelor și învățarea de noi cuvinte. Stabilește o rutină, prin fixarea unor sesiuni scurte (15-20 de minute) și alege câteva jocuri simple, prin care să repeți termeni uzuali, precum cifre, numere, culori.

De interes:  Tu știai despre aceste mituri despre păcănele?

Specialiștii confirmă faptul că sesiunile scurte sunt mult mai eficiente decât cele lungi, așa că respectă mereu timpul recomandat, întrucât copii de vârste mici nu se concentrează decât pe termen scurt.

  • Alege câteva jocuri atractive

Angajarea copiilor în jocuri care implică exersarea limbii engleze este cea mai sigură cale de a o învăța. Fie că te folosești de jucăriile sale, de cântece și jocuri online, folosește mereu noi metode pentru a repeta noțiunile învățate.

  • Diversifică

Te poți juca și exersa limba engleză oriunde! Data viitoare când mergeți în parc, repetați culorile, folosindu-vă de vegetație, băncile leagănele din parc etc. Atunci când vine momentul lecturii de seară, poți chiar să citești povești simple în limba engleză, sau să identificați împreună animalele cunoscute în limba engleză.

Asigură-te că achiziționezi constant materiale ajutătoare, pe care vei descoperi că, pe măsură ce avansați, cel mic le folosește și atunci când se joacă singur.

Pentru ce fel de cursuri de engleză să optezi?

Așa cum știi deja, copiii de vârste mici nu pot rămâne atenți pentru mult timp, așa că poți alege cursuri engleză care se desfășoară diferit, pentru a le menține interesul. Cei mai talentați profesori aplică metode unice, moderne, astfel că eforturile pe care le depui tu pentru ca cel mic să învețe, vor fi completate de orele petrecute la un centru specializat de învățare a limbilor străine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.