Cum să foloseşti sarea ca un bucătar profesionist – Banat FM

Sarea este cel mai important condiment din bucătărie, după un cuţit bun, pentru că ea este ingredientul principal care scoate în evidenţă aromele unui preparat. Pare simplu să sărezi mâncarea, dar şi asta este o artă, spun maeştrii bucătari.

Iată patru lucruri esenţiale pe care bucătarii ar vrea să le ştii, potrivit Tasting Table:

Expresia un praf de sare înseamnă sarea luată cu trei degete din solniţă, un vârf de cuţit cu sare sau 2 grame de sare.

Sarea se presară de deasurpa mâncării pe care vrei să o condimentezi, cam de la 30 cm deasupra platoului sau vasului. Astfel te asiguri că toată mâncarea e acoperită cu sare.

Sărează des, gustă la fel de des. Dacă înveţi ceva din bucătăria unui restaurant este că sarea e cel mai bun prieten al tău. Îmbunătăţeşte aromele şi taie gustul amar. Dă viaţă unei întregi farfurii. Atenţie, trebuie adăugată pe parcurs, nu toată deodată. E mai greu să refaci gustul unui preparat prea sărat.

De interes:  CHECK-IN. Guvernul s-a răzgândit: cât plătesc studenții din biletul de tren

Cei de la Tasting Table identifică 7 săruri gourmet carora le corespund 7 stiluri de a găti. Acestea pot aduce o savoare specială farfuriilor tale, dacă le potriveşti perfect cu mîncarea pe care vrei să o prepari.

Sarea balineză

Este regina sărurilor, s-ar putea spune. Fulgii ei au o formă neobişnuită, de piramidă, care-i dau unicitatea. Vine din Oceanul Indian, de undeva de lîngă Bali. Dă mîncărurilor o notă crocantă şi o aromă deosebită.

Sarea roz de Himalaya

O sare pură care este colectată manual din munţii regiunii Punjab din Pakistan. Conţine 84 de elemente diferite, minerale şi metale. Cunoscută pentru proprietăţile ei curative, sarea roz este des folosită în centrele spa şi de înfrumuseţare. Însă este foarte potrivită şi în tot felul de preparate culinare, fie că prepari un peşte în crustă de sare sau vrei doar să asezonezi mîncarea cu ea.

Sarea atlantică gri

Culoarea specială vine de la mineralele absorbite din argila ce se regăseşte în Brittany, Franţa. Este subtilă şi foarte populară în rîndul chefilor, ideală pentru farfuriile cu peşte, carne sau peste nuci şi popcorn.

De interes:  FCSB, eliminată de FC Nordsjaelland din Europa Conference League / Sepsi OSK s-a calificat în playoff

Sarea hawaiană roz

Nuanţa provine de la argilă. Este excelentă mai ales atunci cînd vrei să găteşti cărnuri la rotisor sau peşte la gătar. Este delicată şi o poţi asocia cu ierburile aromatice.

Sarea hawaiană de mare Hiwa Kai

Conţine carbon vegetal, cu beneficii pentru sistemul digestiv. Se potriveşte la peşte şi este des folosită în bucătăria de tip haute cuisine, pentru efectele decorative. Există şi sare verde de Hawai, amestecată cu frunze de bambus, dacă îţi place mîncarea mai picantă.

Sarea de mare afumată Yakima

Sarea de mare integrală provine din zona Yakima, statul Washington, o zonă faimoasă pentru livezile sale de mere. Lemnul de măr este cel folosit la afumarea sării. Yakima este ideală la grătaruri, mai ales la carnea de porc sau cea albă.

Sarea Maldon

Fulgii de sare englezească sînt adoraţi de bucătari, care îi folosesc pentru a da o notă specială farfuriilor lor. Se topeşte foarte uşor în gură. Este sarea asociată cel mai des cu ciocolata sau cu mîncărurile foarte delicate, fine.

De interes:  SCANDALOS. Angajați ai statului care cer spor de Ziua Bărbatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.