Vine sezonul sarbatorilor de iarna si al cheltuielilor suplimentare si poate te gandesti la o varianta de a castiga niste bani in plus. Cum internetul a revolutionat lumea comunicatiilor si a transformat mediul de afaceri, exista cateva modalitati prin care iti poti rotunji veniturile chiar din confortul casei tale, cu ajutorul unui calculator si a unei conexiuni la internet.

Traducator

Daca esti cunoscator al unei limbi straine la un nivel avansat poti incerca sa iti oferi serviciile ca traducator. Exista numeroase platforme cu job-uri in domeniul traducerilor, cele mai cautate limbi fiind spaniola, franceza si germana. Nu sunt insa si cele mai bine platite, acolo incadrandu-se limbile exotice precum chineza, araba sau limbile nordice.

Castigurile variaza intre 7 si 50 de dolari pe ora, insa exista si proiecte care sunt platite in functie de numarul de cuvinte traduse, iar limbajul de specialitate, fie el in termeni medicali sau legali atrage dupa sine si castiguri pe masura.

De interes:  Numele primului taragotist român, Luță Ioviță, este dus mai departe prin festivalul ce-i poartă numele

Profesor meditator

Daca esti priceput la o limba straina sau la vreo materie scolara si crezi ca ai putea sa transmiti din cunostintele tale, poti deveni  profesor in mediul online. In functie de pregatirea ta poti opta pentru a oferi meditatii copiilor sau adolescentilor, ii poti ajuta la rezolvarea temelor scolare sau poti sa colaborezi cu adulti. De exemplu, sunt multi straini care ajung in Romania fie datorita contextului profesional sau educational si au nevoie de ajutor pentru a invata limba romana, iar meditatiile online prin intermediul aplicatiilor de tip Skype sunt la mare cautare. O sedinta de meditatie de 2 ore porneste de la pretul de 50 lei, in functie de materie si nivelul de dificultate.

Blogger

In cazul in care ai un blog care are deja trafic si o baza de cititori fideli, poti monetiza proiectul din reclame, colaborari cu diverse companii sau magazine care doresc promovare in articolele tale. De asemenea, poti accesa servicii sau produse pentru testare si redactare de material advertorial. Castigurile generate de un blog nu sunt spectaculoase, cel putin la inceput, dar pe masura ce va creste in popularitate va atrage interesul brand-urilor si, automat, perspectivele de castig financiar.

De interes:  We LOVE Music Festival - Dă tonul naturii tale muzicale!

Model videochat

De departe cel mai bine platit job pe care il poti avea cu ajutorul internetului este in domeniul videochatului. Daca esti o persoana dezghetata si nu pui pret pe “gura lumii”, poti castiga bani frumosi din videochat oferindu-ti compania virtuala persoanelor din toata lumea. Spre deosebire de celelalte joburi mentionate, aici plata se face pe minut, asadar cu cat investesti mai mult timp online, cu atat incasarile tale vor fi mai mari.

Desi este in continuare un subiect tabu in societatea romaneasca, meseria de model videochat este legala iar castigurile din acest domeniu variaza intre cateva sute de dolari pe luna si cateva zeci de mii. Poti opta atat pentru varianta de a lucra de acasa sau de a colabora cu un studio de videochat, statisticile aratand, totusi, ca modelele independente castiga, in medie, de doua-trei ori mai putin decat cele care lucreaza de la studio.

Asadar, epoca internetului ofera nenumarate metode de imbunatatire a situatiei financiare, trebuie doar sa o alegi pe cea potrivita pentru tine!

De interes:  Fenomenul Luis Gabriel a lansat o piesă nouă numită „Vagabond”!

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.