Cum să alegi cel mai bun pepene. 5 sfaturi de la un fermier – VIDEO

Sezonul pepenilor este in toi. Fructul-vedetă pe timp de vară continuă să fie în capul listei de cumpărături. Cea mai mare provocare este, însă, alegerea celui mai bun pepene. Iar pentru asta, un vlogger român a postat cele mai prețioase sfaturi pe Youtube. Sa il urmarim. 

Primul sfat de care cumpărătorii trebuie să țină cont atunci când ajung la tarabe sau în supermarketuri pentru cel mai bun pepene este culoarea fructului, în special de pata distinctă de pe el. Fermierul ne spune să ne uităm după pata galbenă care dă dovadă că a stat pe sol, s-a dezvoltat și s-a copt. 

A doua metodă este cea a lovitului. În momentul în care batem ușor în el, trebuie să se audă un mic ecou. „Dacă nu se aude nimic, nu-l mai cumpărați, pentru că sigur nu este copt”, spune fermierul.

A treia metodă este cea a apăsatului . „Puneți ușor pepenele în zona laterală, și prin apăsare trebuie să se audă un pârâit. Pentru că atunci ce este în interior, fiind foarte copt se presează. În momentul în care nu se aude nimic, este „dovleac”, spune fermierul.

De interes:  Sărbătoritele zilei de azi! La mulți ani, Selena Gomez, Despina Vandi și Mireille Mathieu! – Banat FM

O altă metodă este cea prin  prin care trebuie să urmăriți părțile exterioare, mai ales partea unde este codița. Codița uscată ne arată că pepenele s-a uscat pentru că s-a copt. 

Trebuie să ținem cont și de forma pepenelui. Pepenele normal trebuie să fie rotund. Se spune că dacă pepenele este rotund ,este foarte dulce, și foarte gustos. Dacă este mai alungit atunci este ai zemos. Trebuie să urmăriți și părțile laterale. Coaja trebuie să lucească, ca și cum ar fi dat cu o ceară, pentru că mulți pepeni stau în grămezi în piețe și pur și simplu fierb la soare, prin urmare devin plini de zeamă și au un gust rău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.