Cum poti sa scapi de hernia de disc cu ajutorul procedurii cunoscuta sub numele de elongatie

Ai dureri de spate severe cu iradiere la nivelul feselor, in partea laterala sau inferioara a coapsei, gambei, si chair pana la talpa piciorului? Durerile sunt adesea insotite de o senzatie de furnicaturi, scaderea simturilor si slabiciune musculara? Aceasta este descrierea clasica a sciaticii. Cea mai frecventa cauza a sciaticii este o hernie de disc care comprima radacina nervoasa. Cu toate acestea, orice proces patologic care implica radacinile nervoase poate fi responsabil. Aici vorbim de traumatisme, osteoartrita, inflamatie etc.

 

Cum se rezolva o hernie de disc si sciatica?

 

Este important sa ne amintim ca o hernie de disc nu este permanenta si poate fi rezolvata cu o terapie adecvata. Cercetari recente arata ca tratamentul conservator ar trebui sa fie prima alegere si ca rezultatele finale sunt aceleasi cu rezultatele interventiei chirurgicale. Cu tratament, precum elongatie sau alte proceduri efectuate de clinici specializate, 78% din totalul cazurilor de hernie de disc raspund foarte bine, permitand o revenire la starea de sanatate de dinainte de aparitia problemei. Mai mult, studiile efectuate cu ajutorul unui RMN, pre- si post-tratament, arata ca, cu procedura corecta, se poate realiza resorbtia partiala sau totala a leziunii. Astfel de tratamente pot fi oferite de Bio Ortoclinic.

 

Cat va dura sa te vindeci de o hernie de disc?

 

Dupa cum s-a indicat mai sus, te poti vindeca de o hernie de disc fara interventie chirurgicala! Vindecarea naturala este cea mai potrivita metoda pentru revenirea la sanatatea deplina. Cu repaus, fara tratament, dureaza in medie cateva luni pentru resorbtia partiala sau totala a discului. In general, poate dura pana la doua luni pentru ca o hernie de disc sa fie lipsita de simptome (durere) cu terapii adecvate, desi majoritatea cazurilor se rezolva in mai putin timp. Dupa aceasta perioada initiala, dureaza inca 4 luni pentru ca discul cu toate ligamentele si vasele de sange sa se repare definitiv.

De interes:  Beneficii ale terapiei prin masaj

 

Cum sa te comporti acasa?

 

Gheata:

 

In faza acuta se recomanda aplicarea compreselor reci – si nu calde- in zona lombara, unde apare sciatica. Gheata este cel mai bun mod de a calma rapid discul si nervul. Gheata se aplica timp de 15 minute, apoi se indeparteaza timp de o ora si se repeta procedura. Aceasta actiune trebuie repetata in primele cateva zile pana cand durerea incepe sa dispara.

 

Analgezice:

 

Analgezicele pe baza de paracetamol si medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pe baza de ibuprofen sau diclofenac nu sunt adesea suficient de puternice pentru a calma sciatica si durerea cauzata de o hernie de disc. Intr-adevar, acestea prezinta un risc ridicat de efecte secundare. Pentru mai multe informatii, cel mai bine este sa vorbesti cu medicul.

 

Activitate fizica:

 

Este necesar sa opresti complet orice activitate fizicacel putin o luna. Exercitiile cum ar fi intinderea, yoga, Pilates, alergarea si ciclismul pot creste ranirea discului deja deteriorat.

 

Singura activitate fizica adecvata este mersul pe jos. Corpul uman este facut pentru mers si acesta este, de asemenea, cel mai bun exercitiu in caz de dureri de spate si sciatica. Cel mai bun mod este sa mergi cu pas rapid, facand pasi lungi, miscandu-ti bratele alternand cu picioarele, cam ca un soldat in mars. In faza acuta, in mod ideal ar trebui sa mergi 5-10 minute la fiecare ora. Odata ce faza acuta s-a incheiat, mersul pe jos timp de 30 de minute in fiecare zi este cea mai buna activitate pentru a mentine coloana vertebrala sanatoasa.

De interes:  Accident mortal pe autostrada A1! O persoană a decedat in urma impactului!

 

Cu toate acestea, regula de aur nu este de a forta corpul, ci de a-l asculta. Deoarece fiecare individ este diferit, nu exista linii directoare care sa se potriveasca perfect tuturor. Daca nu ai chef sa mergi la fiecare ora, nu o face. Miscarea nu trebuie sa provoace niciodata o durere crescuta.

 

Odata iesit din faza acuta, cand durerea a fost redusa semnificativ, inotul este o activitate excelenta de intarire a muschilor spatelui, care ajuta la mentinerea discului la locul sau. Incepe incet, fara a forta si fara a obosi prea mult muschii. Numai stilul crawl sau spate sunt potrivite. Nu inota niciodata bras sau fluture.

 

O interventie medicala cu rezultate minunate este elomgatia sau decompresia canalului vertebral. Aceasta este menita sa rezolve compresia canalului vertebral care poate aparea din cauze multiple. Compresia canalului vertebral implica o compresie a structurilor nervoase prezente in interiorul canalului.

 

Ce este decompresia coloanei vertebrale?

 

Decompresia sau elongatia este o interventie menita sa rezolve compresia canalului vertebral (hernia). Exista doua optiuni terapeutice pentru rezolvarea compresiei canalului vertebral: in cazurile de compresie usoara caracterizata prin simptome usoare, este de obicei indicat un tratament conservator fizic si farmacologic.

De interes:  Cum sa alegi cea mai buna protectie solara

 

Cum are loc decompresia coloanei vertebrale?

 

In timp ce tratamentul fizic si farmacologic conservator este de obicei indicat in cazurile de compresie usoara, interventia chirurgicala este recomandata in cazurile mai severe. Chirurgia de decompresie a canalului vertebral consta in largirea canalului vertebral prin indepartarea lamelelor vertebrale printr-o abordare mediano-lombara posterioara.

 

Cine poate apela decompresia canalului spinal?

 

Intrucat aceasta este o interventie extrem de delicata si de o importanta fundamentala pentru mentinerea unei bune calitati a vietii, pacientii trebuie evaluati cu grija. Nu este recomandata pentru pacientii foarte in varsta sau fragili, pacientii cu probleme de coagulare a sangelui, pacientii cu osteoporoza severa.

 

Care sunt avantajele si dezavantajele tratamentului?

 

Acest tip de interventie chirurgicala face posibila tratarea unei afectiuni patologice care nu ar putea fi tratata altfel: atunci cand interventia este considerata necesara, prin urmare, avantajele tratamentului depasesc dezavantajele.

 

In urma decompresiei canalului vertebral, este necesar ca pacientul sa fie tinut sub stricta supraveghere medicala pentru a-si evalua starea de sanatate in perioada postoperatorie. Deoarece este o procedura foarte delicata, este recomandabil ca pacientul sa se odihneasca cateva zile dupa procedura. Pacientul va fi supus apoi verificarilor periodice pentru a evalua daca tabloul clinic si evolutia sunt favorabile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.