După “adidași”, “xerox” și alte branduri internaționale, culcușite în limba noastră ca substantive comune, “GoPro”-ul pare că este deja sinonim cu tot ce înseamnă “cameră de acțiune”. Iar acest lucru nici nu ne poate mira, având în vedere impactul uriaș pe care l-a avut acest brand în piață, nu doar la noi, ci la nivel global. 

Pasionații de aventură sunt automat și pasionați de camere GoPro, pentru versatilitatea și funcțiile uimitoare pe care le oferă acestea, fiind ideale pentru bagajul de vacanță, mai ales când mergem într-o destinație extremă. Una dintre dilemele celor care au deja o cameră de acțiune GoPro gravitează în jurul acestei întrebări: “Cum aș putea să maximizez durata de viață a bateriei?” 

Ei bine, fix despre acest lucru vorbim astăzi, prezentând 5 moduri simple prin care bateria unei camere GoPro poate rezista mult mai timp: 

Utilizează funcția de oprire automată 

Atât la camerele de acțiune GoPro, cât și la camerele foto normale, apare aceeași greșeală comună: utilizatorii uită de foarte multe ori să “le treacă pe OFF”, între pauzele de filmare. Iar acest lucru nu se poate traduce decât printr-un singur mod, simplu de intuit: terminarea bateriei într-un timp mult mai scurt. Din fericire, ai la dispoziție funcția “Auto Power Off”, ce îți permite apoi luxul de a comite aceeași greșeală, însă cu urmări mult mai fericite. Intră în meniul camerei GoPro, găsește această funcție și alege apoi numărul de secunde după care vrei ca device-ul să se închidă automat: 60 sec / 120 sec / 300 sec. 

Redu rata cadrelor și rezoluția de înregistrare

Este un aspect extrem de important, de care trebuie să țină cont toți operatorii unor camere GoPro. Cu cât nivelul ratei camerei este mai scăzut, cu atât camera va avea nevoie de mai puțină baterie pentru a surprinde cadre. De asemenea, experții recomandă oprirea funcției ProTune din meniul camerei, precum și realizarea de filmări la rezoluții mai mici de 1080 sau 4K. Cele două din urmă pot fi utilizate doar în condițiile în care vrei să filmezi ceva într-o manieră profesională. 

Păstrează LCD-ul camerei GoPro oprit

Faptul că ții ecranul LCD al camerei pornit îți garantează o serie de beneficii, în timpul filmărilor pe care le faci cu GoPro-ul tău. Îți permite să vezi pe loc ce înregistrezi și, mult mai important decât atât, îți permite să ajustezi în timp real setările camerei. Însă marele dezavantaj al unui ecran pornit la GoPro se materializează în terminarea rapidă a bateriei camerei de acțiuni. Îți recomandăm să eviți această funcție, mai ales dacă vrei să filmezi situații cu care nu te întâlnești în fiecare zi.   

Renunță la aplicația de pe smartphone 

Și nu doar aplicația este cea la care trebuie să renunți, atunci când îți iei GoPro-ul la treabă, ci și telecomanda acesteia trebuie lăsată acasă. Pe lângă faptul că este dificil de utilizat, în condiții extreme, telecomanda consumă și foarte multă baterie: 15-20%. În locul acesteia, îți recomandăm să utilizezi un selfie stick. 

Asigură-te că ai la tine baterii suplimentare

Indiferent de device-ul mobil pe care îl utilizezi, este important să ai mereu la tine o sursă de alimentare, în cazul în dispozitivul “moare” subit. Pentru că nu ai ce face cu un încărcător la baza unei cascade, sau atunci când te pregătești să sari cu parașuta, cea mai inspirată variantă este cea a bateriilor suplimentare. Mai mult decât atât, îți recomandăm să îți cumperi un încărcător de baterii dublu sau triplu, pentru o eficientizare a timpului de încărcare. 

Iată care sunt cele mai importante sfaturi de care să ții cont, atunci când vrei ca bateria unei camere GoPro să dureze mai mult decât ai spera. Respectă aceste indicații și, mai mult decât sigur, vei observa îmbunătățiri considerabile, chiar de la primele filmări!

De interes:  Miss Boboc 2019, în stilul anilor ’70, la Moldova Nouă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.