În ultimii ani hoverboard-ul a câștigat o popularitate serioasă nu numai în rândul adulților, ci și în rândul copiilor. Aceste gadgeturi de transport și divertisment aduc o mare bucurie atât celor mici, cât și adolescenților – dar pentru a le putea manevra complet în siguranță, trebuie acordată puţină atenţie, atunci când se achiziţionează.

Pe piaţa există o abundență de modele, însă dacă se doreşte un model de hoverboard ieftin pentru copil, trebuie ales unul potrivit, în funcție de vârstă și de greutatea copilului.

Criterii importante în alegerea unui  hoverboard

Greutatea copilului

Spre deosebire de multe alte tipuri de dispozitive de deplasare, pentru hoverboard este foarte important ca greutatea copilului să fie de cel puțin 25 kg. Dacă copilul nu cântărește 25 kg mai bine se aşteaptă până când acesta devine puțin mai mare și ajunge la kilogramele respective. Limita minimă de greutate pentru utilizarea acestor vehicule electrice este necesară pentru a asigura siguranța celor mici.

Restricţii de vârstă

Vârsta este, de asemenea, un criteriu foarte important, care, în orice caz, nu trebuie ignorat. Atunci când se alege o placă, se va acorda atenție diametrului roților. Dacă diametrul roților este de 4,5 inci aceasta înseamnă că placa este potrivită pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani, dacă diametrul este de 6,5 inci – atunci vehiculul este potrivit pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani, dacă diametrul este de 8 inci este potrivit pentru adolescenți, iar dacă are 10 inci atunci un adult îl poate conduce în siguranță. Aceste restricții sunt impuse pentru a asigura siguranța și securitatea copilului în timpul conducerii.

Viteza

Oricât de distractiv ar fi, o placă de hoverboard este un tip de vehicul care dezvoltă o anumită viteză. Prin urmare, dacă se doreşte pentru un copil mai mic, se va alege un model care dezvoltă o viteză de până la 8 km/oră sau un model care are un limitator de viteză.

Dacă se cumpăra un hoverboard pentru un adolescent, atunci se poate opta pentru o placă care poate dezvolta o viteză mai mare, deoarece se presupune că aceştia pot manipula plăci de mare viteză.

Bateria

De obicei, plăcile sunt echipate cu baterii litiu-ion și cel mai probabil modelul vizat va avea o astfel de baterie. Ceea ce este mai important, nu este tipul de baterie, ci dacă are un certificat de siguranță UL2271. Bateria este astfel certificată de o autoritate internațională care reprezintă cel mai valoros certificat de siguranță pentru hoverboard-urile din lume.

Dimensiunile și designul plăcii

Dimensiunea hoverboard-ului joacă un rol foarte important în ceea ce privește ușurința utilizării, mai ales în cazurile în care copilul se mișcă pe o pantă sau când efectuează diverse manevre, cum ar fi rotirea în jurul axei sale și altele. Prin urmare, este bine ca înainte de a face achiziția, părinţii să se asigure că dimensiunea și designul plăcii sunt potrivite pentru copil și acesta va putea controla cu ușurință hoverboard-ul și se va simți confortabil pe el.

Siguranța

Indiferent de placa aleasă, este important ca părinții să achiziţioneze si câteva accesorii precum: o cască, genunchiere și cotiere pentru siguranța copilului.

De interes:  Cum a schimbat rolurile Klaus Iohannis de la SALVATOR la JUCĂTOR în ultimii 7 ani - SFORILE trase de șeful de la Cotroceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.