Cum alegi cei mai buni dezinfectanti pentru afacerea ta

dezinfectanti

Primavara anului 2020 a adus cu sine un fenomen ce avea sa schimbe in totalitate relatia oamenilor cu masurile de igiena. Desi exista si inainte de pandemie, in constiinta tuturor, ideea de protectie impotriva factorilor de mediu daunatori, fenomenul numit coronavirus a dus totul la un alt nivel. Astfel, preocuparea tuturor oamenilor pentru igiena si pentru dezinfectarea suprafetelor a capatat proportii uriase. In prezent, aproape nimeni nu mai pleaca de acasa fara sa aiba in bagaj lichid dezinfectant sau alte solutii de dezinfectare a mainilor ori a suprafetelor. De asemenea, orice afacere care se respecta apeleaza la dezinfectanti de calitate, aprobati de autoritatile din domeniu, pentru a le asigura clientilor si angajatilor un mediu de activitate cat se poate de sigur. Trebuie sa stii, insa, ca exista mai multe tipuri de solutii dezinfectante, fiecare fiind potrivit unui anumit mediu de activitate. Cu ajutorul acestui articol vei putea descoperi cum sa alegi corect dezinfectantii pentru afacerea ta.

 

Ce contin cei mai eficienti dezinfectanti si cum ii poti gasi

Pe piata din Romania exista foarte multe solutii de produse dezinfectante care variaza din punct de vedere al calitatii, dar si al destinatiei de utilizare. In ceea ce priveste calitatea, trebuie sa aprofundezi subiectul pentru a putea face cele mai bune alegeri. In schimb, pentru a categorisi produsele de tipul solutiilor dezinfectante, este nevoie doar sa te orientezi in functie de urmatoarele variante:


  • dezinfectanti cu uz medical, destinati spalarii mainilor, curatarii suprafetelor si a instrumentarului;

  • detergenti si dezinfectanti HoReCa;

  • echipamente speciale pentru dezinfectanti, precum sistem de dozaj al detergentilor si dezinfectantilor. 

Daca decizi sa colaborezi cu o firma care sa te ajute cu aprovizionarea cu solutii dezinfectante pentru afacerea ta, este de preferat sa optezi pentru o companie specializata in acest domeniu de activitate. Pe langa faptul ca ai garantia ca vei obtine produse de calitate, o astfel de firma detine in portofoliul sau si o multime de variante de produse si servicii care sa iti asigure tot necesarul. 

Solutiile dezinfectante sunt, prin definitie, solutii prin intermediul carora microorganismele patogene vii, precum virusii, sunt ucise pentru a impiedica transmiterea bolilor contagioase la oameni, plante sau animale. De regula, produsele dezinfectante de pe piata contin alcooli, aldehide sau fenoli. Acesti compusi chimici s-au dovedit a avea impact extrem de eficient in combaterea microorganismelor daunatoare.

Trebuie sa stii ca nu toate microorganismele pot fi combatute cu ajutorul dezinfectantilor. De exemplu, tetanosul nu este un element atat de vulerabil incat sa poata fi combatut cu ajutorul dezinfectantilor. De regula, produsele de tipul dezinfectantilor sunt utilizate pe suprafetele precum obiectele, mobila sau ustensilele utilizate in domeniul medical sau industria HoReCa. Tot cu ajutorul produselor dezinfectante pot fi igienizate carucioarele de cumparaturi, dar si produsele de pe rafturile magazinelor. 

Din categoria dezinfectantilor obisnuiti, care pot fi utilizati in contextele mentionate anterior, fac parte acidul paracetic, hipocloritul de sodiu, clorul, iodul sau apa oxigenata. Acestea au excelente proprietati de combatere a bacteriilor, ciupercilor si virusurilor si pot fi utilizate inclusiv pe suprafata pielii.  

Pentru a alege cei mai buni dezinfectanti, atat pentru afacerea ta cat si pentru uz personal, este de preferat sa apelezi la magazine specializate in comercializarea acestui tip de produse. Fiecare dezinfectant la care apelezi trebuie sa fie omologat de autoritati, pentru ca tu sa fii sigur ca esti in siguranta atunci cand il utilizezi. Mai mult decat atat, daca alegi sa folosesti dezinfectanti pentru propria afacere, trebuie sa stii ca trebuie sa fii foarte atent la protejarea clientilor si angajatilor tai. 

De aceea, solutiile la care apelezi trebuie sa fie doar din categoria celor mai calitative. Prin apelarea la un magazin cu o oferta vasta de dezinfectanti, vei avea acces la informatii importante despre ingredientele continute de fiecare solutie, dar si la gama diversificata din care sa poti alege cele mai bune optiuni. 

 

De interes:  Brazi de Craciun: istorie si origine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.