Emoţii mari pentru nou-promovata CSM Reşiţa, la primul joc disputat în Liga Zimbrilor – scena pe care înfruntă cele mai bune echipe din handbalul masculin românesc. Reşiţenii au debutat ieri după-amiază, pe teren propriu, contra formaţiei Handbal Club Buzău 2012, grupare care a reuşit să-l achiziţioneze în această vară pe celebrul Alin Şania. Susţinuţi de câteva sute de suporteri înfocaţi, rosso-nerii au început destul de bine partida, au reuşit la un moment dat o serie excelentă de şapte goluri fără să încaseze vreunul, şi au încheiat prima repriză cu un avantaj liniştitor: 12-7. Din păcate, relaxarea prematură şi lipsa de experienţă a trupei lui Ilie Vaidasigan a fost taxată necruţător de „lupii Buzăului”, care au revenit foarte motivaţi de la vestiare şi au avut nevoie de numai opt minute pentru a egala situaţia la 12, patru dintre cele cinci goluri fiind înscrise de Şania. Coordonaţi în teren de ambiţiosul Mişa Rohozneanu, rosso-nerii au strâns rândurile şi au reuşit să menţină minute bune un relativ echilibru, în teren şi pe tabelă. Finalul i-a găsit însă mai proaspeţi pe „lupi”, care aveau avans de un gol şi atacul, cu 20 de secunde înainte de expirarea timpului de joc. Eliodor Voica a cerut time-out, dar n-a fost un sfetnic bun: portarul Paul Simulescu a apărat ultima aruncare buzoiană, reşiţenii s-au aruncat în atac şi Rohozneanu a mai obţinut o aruncare de la 9 metri în ultima secundă. Şania i-a dat mingea lui Vulpe, iar Vulpe i-a păcălit pe lupi. CSM Reşiţa – HC Buzău, scor final 23-23.

De interes:  Vasile Barbu, la România în Realitate: „USR să ceară în primul rând schimbarea acestui ministru incapabil al Sănătății”

„A fost primul meci al meu în calitate de antrenor în Liga Zimbrilor. A fost un meci pe muchie de cuțit, care s-a terminat echitabil, din punctul de meu de vedere, ținând cont de evoluțiile din cele două reprize. Pot spune că am controlat prima repriză, iar în cea de-a doua am început să cedăm ușor-ușor terenul. Poate și din cauza lipsei de experiență s-a întâmplat acest lucru, având în vedere că noi avem doar 2-3 jucători cu experiență, care au mai jucat în Liga Națională. Restul sunt băieți tineri, dornici de afirmare. Pot spune că sunt mulțumit de jocul prestat, mai avem de muncit și sper ca la finalul sezonului să fim tot aici, în Liga Zimbrilor”, a declarat antrenorul Ilie Vaidasigan.

La rândul său, Mișa Rohozneanu, a spus: „Cred că fiecare dintre colegii mei și-au adus aportul la obținerea acestui punct. Ne bucură că am reușit să-l obținem, deoarece consider că am jucat bine. Cu puțin mai multă atenție am fi putut obține cele trei puncte, dar, dacă ne raportăm la ultima fază de joc, unde șansele de a marca erau minime – Alex a dat un gol extraordinar – cred că acest rezultat este unul echitabil. Avem foarte mult de muncă. Suntem foarte încântați că oamenii au venit la sală în număr mare, le mulțumim pe această cale și îi așteptăm în continuare alături de noi. Le promitem că ne vom bate la fiecare meci pentru a obține cât mai multe puncte.”

De interes:  Bilanț CORONAVIRUS 11 septembrie: 2.648 de cazuri noi, 47 decese

CSM-ul scoate aşadar un punct la debutul în Liga Zimbrilor, după o partidă în care şi-a purtat fanii de la agonie la extaz. Cel mai inspirat marcator al Reşiţei în acest meci a fost Claudiu Dediu, cu 10 reuşite, dar punctul atât de greu câştigat e un rezultat al efortului întregii echipe. Nota 10 pentru dăruire, şi o notă ceva mai mică pentru relaţia cu presa, capitol unde oficialii CSM-ului par să se ghideze după celebrul citat care spune că toţi suntem egali, dar unii sunt mai egali decât alţii. Chiar dacă nu scriem toţi la fel de bine, o facem cu aceeaşi pasiune şi acelaşi respect pentru efortul celor din arena sportivă. Aşteptăm reciprocitate, mulţumim anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.