Este obligatoriu să ții o evidență a zilei de lucru, zilnic, a fiecărui lucrător din companie. Acest lucru poate fi făcut cu condica prezență zilnică în care sunt trecute numărul curent, ora de începere a lucrului și ora de plecare, numele angajaților precum si semnăturile la începutul programului și la sfârșitul fiecărei zile lucrătoare. Până acum, această înregistrare este obligatorie doar în zilele lucrătorilor pentru salariații cu normă întreagă de lucru. Companiile și instituțiile sunt obligate să păstreze acest control al programului zilnic de lucru al tuturor lucrătorilor, indiferent de tipul lor de program de lucru și de condițiile lor de lucru flexibile.

Ține evidența timpului de lucru

Se acordă importanță orei de sosire la serviciu și a orei de plecare, deoarece, în acest fel se ține evidența timpului de lucru și numărul total de ore. Există deja multe companii care țin evidența programelor și a orelor de lucru prin dispozitive de ceas, controlere de timp și de prezență, aplicații pentru telefoane mobile sau tablete. Și există, de asemenea, o gamă largă de sisteme electronice (aplicație mobilă, software online) care oferă soluții adaptate acestui nou regulament si care permit generarea acestei înregistrări obligatorii a zilei cu noile cerinţe. Cu toate acestea, dacă aceste sisteme de înregistrare nu sunt încă disponibile sau nu le dorești din cauza costurilor ridicate, poți opta pentru un sistem de înregistrare manual sau mai exact, condica prezență zilnică pe format de hârtie. Este cel mai tradițional mod și probabil cel mai eficient, dar și perfect valabil și care nu va cauza probleme în cazul unei inspecții, nu implică un cost suplimentar și permite să fie îndeplinite cerințele pentru prezența sau absența salariaților.

De interes:  3 aspecte de luat in calcul cand cumperi un telefon second iphone x amanet

Ordinea programului de lucru

Lucrătorul semnează în fiecare zi în dreptul numelui său atunci când vine la serviciu, la ora de începere a programului instituției, companiei sau instituției de învățământ, precum și la terminarea orelor de lucru. Dacă ziua este împărțită și există un program de dimineață și după-amiază, condica trebuie împărțită pentru fiecare parte a zilei. La sfârșitul fiecărei luni, se înregistrează o altă lună, zile și an și se continua până la terminarea filelor. Toate instituțiile, companiile, școli și grădinițe trebuie să dețină o condică de prezență. Evidența trebuie să fie făcută zilnic, prin semnăturile angajaților la sosirea la program și la terminarea programului de lucru. Acest lucru impune ordinea în ceea ce privește începerea programului de muncă și până la terminarea acestuia. De asemenea, o condică de prezență zilnică este necesară în caz de accidente, cutremure, incendii când se produce haos și nu se știe câte persoane ar putea fi într-o clădire. Pauza de lucru nu este menționată în condica de prezență și de aceea nu trebuie să semnezi atunci când pleci și când vii din pauza de masă.

De interes:  Citeste o carte si viata ti se poate schimba in bine

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.