Comună din Timiș, încadrată din greșală în zona roșie a epidemiei de coronavirus

Şcoala unei comune din Timiş va rămâne închisă de luni, aşa că elevii ar trebui, în teorie, să facă orele online. Însă în comună nu există conexiune la internet şi nici măcar semnal de telefon mobil. În plus, şcoala va fi închisă deşi persoanele infectate din statistica localităţii sunt de fapt din Lugoj, nu din comună.

În urmă sesizărilor făcute, a fost discutată situația comunei timiesene Bara. După analizarea situației epidemiologice, cei de la DSP au transmis că în localitate nu se impune scenariul roșu. Persoanele depistate pozitiv care dețin viza de flotant în Bara suntîntr-adevar în prezent, izolate în locații din municipiul Lugoj. Comitetul pentru Situații de Urgență ia în calcul posibilitatea avizării scenariului galben sau verde, dacăva primi o solicitare din partea Consiliului de Administrație al școlii.

În caz contrar, întrucât în zona semnalul de internet este aproape inexistent, cei patru profesori se vor deplasa la locuințele elevilor pentru a le da fișe fotocopiate pe care să lucreze. Comună Bara are 10 copii înscriși la grădiniță și 12 la școală primară. Sălile de clasă sunt pregătite pentru scenariul verde, însă listele întocmite de autorități au răsturnat situația. Urmează să fie luată o decizie în acest caz, iar în funcție de această decizie se va afla dacă copiii merg sau nu la școală de săptămâna viitoare.

De interes:  CHA CHA LITIX! Episodul 191. Marele Darius a dispărut. Vedetele Playboy, în alertă!

În Bara, singură comună din Timiș încadrată cu roșu nu se poate face școală online pentru că nu există internet, nici măcar semnal la telefon. Potrivit primarului, în localitate nici măcar nu există vreo persoană infectată, iar cazurile raportate, care apar în statistici, sunt oameni care locuiesc de fapt la Lugoj. Din aceste cauză copii din comună ar putea rămâne acasă în 14 septembrie, unde cel mai probabil vor primi materiale de la școală, prin poștă.

Cu o rată de infectare de 6,43 la mia de locuitori, comună Bara din judeţul Timiş a ajuns pe lista celor 43 de localităţi în care şcoala trebuie să înceapă după scenariul roşu. Imediat după publicarea listei primarul din comună a semnalat o greșeală și a făcut o cerere către prefectura Timiș pentru modifică această situație. Autoritățile analizează acum problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.