Compania de termoficare Colterm a încheiat luna iunie cu un stoc de 10.000 de tone de cărbune, urmând ca şi în perioada următoare să continue aprovizionarea pentru asigurarea întregului necesar de cărbune pentru sezonul rece care urmează, a declarat administratorul special Alexandru Cristian Amza.

De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna următoare, s-a reuşit înmagazinarea, până în prezent, a cantităţii de 6.000 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorităţi).

„În ceea ce priveşte situaţia debranşărilor/deconectărilor, până în prezent, au depus cereri de deconectare individuală 793 de proprietari de apartamente, iar 36 au solicitat debranşarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice, dintre care 16 asociaţii de proprietari şi 20 de case individuale sau apartamente cu branşamente separate”, a precizat Amza.

În sezonul rece care s-a încheiat, în Timişoara erau peste 50.000 de abonaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Compania Colterm, aflată în insolvenţă, continuă şi lucrările de investiţii demarate pe reţelele termice secundare şi primară, în cadrul proiectului cu finanţare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timişoara în vederea conformării la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”.

De interes:  Culisele Statului Paralel: Cine plătește daunele protestului de la METROREX. Ce legătură are Ion Rădoi cu greva

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.