Gardul face mai mult decat sa delimiteze gradina. Acesta poate sa protejeze proprietatea, poate sa ofere o estetica extrem de placuta si sa ofere intimitate. Problema este ca pot fi construite atat de multe modele de gard, incat s-ar putea sa ai probleme in a alege cea mai buna varianta.

Care sunt cele mai populare garduri?

Evident, cele mai uzuale garduri sunt cele din lemn. Acestea sunt avantajoase din punct de vedere al costurilor, arata bine si pot fi reparate cu usurinta atunci cand se strica. Din pacate, se strica destul de greu, mai ales daca nu sunt ingrijite. Tocmai de aceea, inainte de montaj, este bine sa se aplice un strat de frund pentru protectie si ocazional sa se aplice lac ignifug sau diverse solutii de protectie.

Gardurile din metal sunt si ele foarte populare, fierul forjat fiind cel mai popular metal. Desi sunt mai costisitoare, cu niste ornamente din fier forjat bine alese gardurile pot arata excelent si pot avea o rezistenta mare pe termen lung. Partea buna la aceste garduri este ca nu necesita nici cine stie ce intretinere, in afara de aplicarea ocazionala a unei vepsele pe baza de ulei care sa ofere protectie impotriva ruginii.

De interes:  Meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică accentuată! Cât durează

Betonul este si el din ce in ce mai folosit pentru constructia de garduri. Gardul din beton este unul dintre cele mai rezistente garduri. De cele mai multe ori este construit din panouri prefabricate si este preferat de toti cei care isi doresc o doza mare de intimitate.

La fel ca si betonul, caramida este un material extrem de apreciat. Aceasta este folosita inca din cele mai vechi timpuri si nu are costuri de intretinere. In plus, caramida se potriveste in orice imprejurare, fiind ideala atat pentru constructiile moderne, cat si pentru constructiile clasice.

Pe piata mai pot fi gasite si alte variante de garduri. Poti merge pe varianta gardurilor de piatra, care sunt totusi destul de costisitoare, poti alege gardurile din tabla, cele din PVC sau cele din plasa bordurata. De asemenea, gardurile din plasa cu piatra maruntita sunt din ce in ce mai populare, deoarece sunt foarte eficiente si la nevoie pot fi mutate cu usurinta.

De interes:  Ludovic Orban: Profesorii trebuie să învețe să predea online. Dreptul copiilor la educaţie este fundamental

Atunci cand iti construiesti un gard, trebuie sa ai in vedere disponibilitatea de timp pe care o vei avea pentru ingrijirea lui, bugetul si evident, estetica. Un gard bine ales este ales pentru intreaga viata, asadar, merita sa aloci mai mult de cateva minute cautarilor dupa cea mai buna optiune.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.