Indiferent daca renovezi sau daca te-ai mutat intr-o casa noua, daca ai de ales intre covor, mocheta sau parchet, cu siguranta ca alegerea este una dificila. Tocmai de aceea, in ceea ce urmeaza vei putea gasi principalele avantaje pe care le poate aduce mocheta.

Confortul termic ridicat

Un prim avantaj al mochetei este confortul termic ridicat comparativ cu alte optiuni de pardoseli. Datorita faptului ca majoritatea mochetelor sunt foarte moi, acestea ofera un confort ridicat la atingere. Prin faptul ca sunt lipite, mochetele sunt foarte eficiente in ceea ce priveste izolarea termica. Din acest motiv mocheta inseamna un confort termic ridicat chiar si atunci cand petreci multe ore calcand pe mocheta.

Usurinta in montare

Un al doilea avantaj al mochetelor il reprezinta usurinta in montarea acestora. Datorita faptului ca mocheta vine lipita, odata ce este montata, aceasta va ramane fixata exact ca la inceput. Desigur, pentru acest lucru este nevoie de urmarea pasilor recomandati pentru fixarea mochetei sau de personal calificat pentru montarea acesteia.

De interes:  A doua zi de Rusalii – Banat FM sound factory

Usurinta in intretinere

Spre deosebire de anumite covoare sau de parchet, intretinerea mochetei este relativ usor de realizat. Este suficienta aspirarea periodica a mochetei pentru a o intretine. De asemenea, pentru a evita proliferarea bacteriilor, microbilor si a acarienilor, se recomanda ca intretinerea saptamanala sa fie completata de servicii de curatat mochete. Astfel de servicii sunt prestate de firmele de curatenie care ofera inclusiv curatarea mochetelor si a covoarelor.

Versatilitate

Tot in randul avantajelor pe care o mocheta le ofera putem aminti si versatilitatea. Datorita faptului ca este usor de montat si de intretinut,poti apela la servicii de curatenie mocheta, poate fi alegerea oportuna pentru camerele locuintelor personale precum sufragerie, dormitor sau camera copiilor, dar si pentru hoteluri, spatii de birouri sau alte spatii publice ori comerciale. Aceasta versatilitate face ca mochetele sau fie foarte usor adaptabile pentru diferite tipuri de spatii.

Reduce riscul de alunecare

Un avantaj foarte important pentru mocheta este faptul ca riscul de alunecare este mult diminuat. Daca parchetul, gresia sau chiar covorul pot fi suprafete cu un risc ridicat de alunecare, mocheta scade semnificativ riscul si gravitatea unor eventuale accidente ca urmare a alunecarii. Tocmai din acest motiv mocheta este regasita in foarte multe spatii, putand fi utila atat in locuinta personala, cat si la birou sau intr-un spatiu de cazare.

De interes:  Bilanț coronavirus 30 august: 699 de cazuri noi, 11 decese

Diversitatea mochetelor

Nu in ultimul rand faptul ca pe piata exista foarte multe modele si tipuri de mochete este un avantaj care merita a fi amintit. Astfel poti alege mocheta potrivita pentru spatiul unde urmeaza sa montezi astfel de pardoseli. Poti alege diferite culori, stiluri sau mochete pentru trafic intens.

Daca in urma parcurgerii acestui material te-ai convins de faptul ca merita sa ai in vedere sa cumperi mocheta pentru locuinta ta, retine faptul ca este important ca periodic sa apelezi la firme care presteaza servicii pentru curatat mochete. In acest mod vei prelungi durata de utilizare a mochetei, dar in acelasi timp vei asigura un mediu unde bacteriile si acarienii nu se vor inmulti pentru a exista riscuri la adresa sanatatii familiei tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.