Cele mai ciudate mâncăruri din lume (V) – Nyotaimori – Banat FM

Cele mai ciudate mâncăruri din lume (V) – Nyotaimori

Delicatesa japoneză fugu, trufele din Italia sau fructul exotic durian figurează printre cele mai ciudate provocări alimentare cu care turiştii se pot confrunta în vacanţele lor, indică un top al alimentelor ciudate, realizat de secţiunea de călătorii a publicaţiei britanice The Daily Telegraph.

Cel mai „obraznic”

Sushi-ul este renumit pentru prezentarea sa colorată și artistică, însă unele restaurante din Japonia duc această formă de artă la un nou nivel. Nyataimori este sushi servit pe corpul unei femei goale. Restaurantele care servesc Nyataimori (sau echivalentul masculin, Nantaimori) sunt rare, iar prețul este pe măsură.

Nyotaimori sau arta de a prezenta si servi sushi inlocuieste traditionalul platou cu trupul gol al unei femei. Foarte cunoscut si sub numele de ‘body sushi’ (tradus sushi de pe trup) aceast obicei se bucura de un real succes in Japonia. Se practica si servirea de pe trupul unui barbat care se numeste Nantaimori. Aceast mod inedit de a savura sushi nu se incadreaza in specificul culturii japoneze, insa a reusit sa atraga atentia media din toata lumea si cu timpul si-a gasit adepti si in alte tari.

De interes:  Via Transilvanica mai aproape de realizare – Banat FM sound factory

Inainte de a deveni un platou viu, persoana(de cele mai multe ori femeie) este antrenata pentru a putea sta intinsa ore intregi fara a se misca. Este la fel de necesar sa poata rezista contactului prelungit cu preparatele reci. Inainte de servirea delicateselor, pentru a isi curata corpul, modelul trebuie sa foloseasca un sapun special fara aroma iar la final pentru a isi raci trupul trebuie sa se stropeasca cu apa rece.

In unele parti ale lumii pentru a respecta regulile de igiena se foloseste o folie de plastic sau alte materiale care sa separe sushi de pielea modelului.

Recent pe post de model sunt folositi si barbatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.