Cel puțin 52 de morţi şi 130 de răniţi în urma unei explozii în sud-vestul Pakistanului

Cel puțin 52 de persoane au fost ucise, vineri, într-o explozie îndreptată împotriva unei procesiuni religioase organizate într-o provincie din sud-vestul Pakistanului. Alte 130 de persoane au fost rănite. Informația a fost confirmată de autoritățile pakisteneze, care vorbesc despre o explozie provocată de „elemente teroriste”.

Din informațiile existente, explozia a avut loc în momentul în care publicul se aduna la o procesiune în vederea marcării naşterii profetului Mohamed. 

Ministerul pakistanez de Interne a confirmat o explozie provocată de către ”elemente teroriste”.

”Atacul asupra unor persoane nevinovate care au venit să participe procesiunea de la sărbătoarea Mawlid este un act odios”, denunţă într-un comunicat ministerul de la Islamabad.

Ministrul informaţiilor provinciei Balucistan, Jan Achakzai, a anunţat într-o postare pe X că numărul victimelor este pe cale să crească, fără să facă alte precizări.

Această sărbătoare a naşterii profetului Mohamed este acceptată de majoritatea curentelor islamului, însă unii musulmani o condamnă.

De interes:  EXCLUSIV Traian Băsescu a confirmat dezvăluirile făcute la Realitatea PLUS: „Îmi asum că l-am trimis pe Coldea în Irak. Nu l-aș mai ține 8 ani la SRI”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.