Cel mai bun pavaj si avantajele pe care le ofera

Daca vrei sa iti amenajezi curtea intr-un mod inteligent, pavajul este una dintre cele mai bune optiuni pe care le ai la indemana. In functie de modelul pe care il alegi, poti genera costuri mici si o multime de avantaje estetice si functionale.

De ce sa alegi pavajul in detrimentul altor solutii?

Este adevarat ca betonul poate sa fie mai ieftin si acelasi lucru se poate spune despre pietris. Totusi, pavajul reuseste sa fie mult mai placut din punct de vedere estetic, este extrem de rezistent, putand sa faca fata tuturor solicitarilor timp de zeci de ani si se monteaza cu usurinta.

O parte excelenta este faptul ca atunci cand trebuie sa se repare ceva sub pavaj nu este nevoie de distrugerea intregii lucrari. Este suficient sa fie scoasa o pavela sau cateva pavele, sa se faca reparatia dupa care sa se puna la loc.

Daca te plictisesti de modelul pe care il ai, poti sa il inlocuiesti destul de usor fara eforturi mari de eliminare a pavajului vechi.

De interes:  Ai probleme din pricina datoriilor? Se pot rezolva cu ajutor specializat

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi pavajul pentru curtea ta?

Sunt cateva criterii esentiale pe care trebuie sa le iei in considerare:

  • Destinatia si tipul de trafic al suprafetei care urmeaza sa fie pavata. Amenajezi o curte doar pentru acces uman sau si pentru masina? Traficul va fi mare, de zeci sau sute de oameni pe zi sau pavajul va fi folosit de o singura familie? In functie de aceste detalii vei sti cu exactitate care este rezistenta pe care o va avea pavajul. In general, daca vrei trafic auto va trebui sa ai pavele groase de minim 50 de mm.
  • Stilul casei sau al constructiilor din jurul locului pe care il vrei pavat. Conteaza foarte mult arhitectura cladirilor din jur. O casa clasica va avea nevoie de un pavaj cu linii simple, dreptunghiulare sau patrate. Un pavaj rustic, in schimb, va avea nevoie de pavele antichizate, neregulate sau de imitatie de piatra. In cazul pavajului modern stilul cel mai potrivit este cu pavele mari, patrate sau dreptunghiulare, in culori neutre.
  • Culoarea pavajului. Evident, trebuie sa tii cont si de culoare. Aceasta trebuie sa fie bine armonizata cu tonul pe care il are casa, gardul sau acoperisul. Daca vrei sa subliniezi culoarea casei, poti pur si simplu sa alegi un pavaj in contrast.
De interes:  Spune-i cat de mult o iubesti alegand un buchet trandafiri rosii

Atunci cand achizitionezi pavajul trebuie sa tii cont de faptul ca poate sa te tina cateva zeci de ani. Tocmai de aceea, este bine sa il alegi corect.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.